Studenternas riskerar att inte bli färdig i tid

Publicerad 2020-03-02

Nya Studenternas riskerar att inte bli klar i tid.

Här är beskedet som Uppsalas elitfotbollsklubbar knappast vill ha.

Enligt Sirius egen hemsida kan bygget av nya Studenternas ta längre tid än beräknat, och nu riskerar arenan att inte stå klar till den allsvenska premiären i april.

Sirius allsvenska fotbollsherrar har tillbringat de senaste allsvenska säsongerna i ett byggkaos, och nu riskerar nya Studenternas att inte bli klar i tid till den allsvenska premiären i april.

– Man bör inte förvänta sig att arenan kommer vara helt klar till Sirius premiär då finns risken att man blir besviken. Så helt klar kommer den inte vara. Det är främst utanför arenan, norra torget ut mot Stadsparken som inte kommer vara klart, säger Josefine Åhrman, idrott och fritidschef på Uppsala Kommun, till Sirius hemsida.

– Grunden har varit att invigningen ska bli av först i juni, så det är egentligen ingenting nytt, det handlar mer om justeringar, säger Josefine Åhrman till Aftonbladet.

Johan Quarfordt på Sportfastigheter, som är projektledare för nya Studenternas, lovar att Uppsalalagen kommer att kunna spela sina premiärmatcher som beräknat.

– Det kommer att spelas fotboll både 4:e och 5:e april. Sedan kommer det att vara saker som kommer att behöva kompletteras, men jag är inte orolig att det inte kan spelas fotboll på nya Studenternas, säger Johan Quarfordt.

Siriuspubliken, här i en match mot Kalmar.

Uppsala fotboll först ut på nya Studenternas

Sirius inleder den allsvenska säsongen 2020 med hemmamatch mot nykomlingen Falkenberg som är planerad att spelas den 5 april på Studenternas.

Men redan dagen innan är det också tänkt att Uppsala fotboll, nykomlingar i damallsvenskan, ska spela sin premiärmatch hemma mot Piteå på samma arena.

Återstår att se då hur pass färdig den nya arenan kommer att vara när matcherna blåses igång. Ola Andersson, sportchef i Sirius, är dock inte orolig för att Sirius match inte ska bli av.

– Vi har spelat på en ofärdig arena tidigare. Jag tror mest att det handlar om hur klart det kommer att vara med faciliteterna på arenan, men jag väljer att fokusera på det sportsliga, säger sportchefen Ola Andersson som också har en del att fundera på efter helgens kollaps mot Västerås i Svenska Cupen.

– Det laget som väljer att jobba mest och springa mest vinner, gör man inte det så är man inte bättre än ett lag från superettan, vilket var fallet för oss i helgen.

Dalkurd inleder på bortaplan

Uppsalas tredje elitlag, Dalkurd, inleder sin säsong i superettan på bortaplan mot Umeå 5 april.

Hemmapremiären spelas 12 april mot Athletic Eskilstuna.