Här ska Meghan och Harry bo med bebisen

Lilla kungligheten kan redan vara på plats i Frogmore cottage

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Här i det nyrenoverade Frogmore cottage ska prins Harrys och Meghan Markles nyfödda lilla ­bebis bo.

Den brittiska kunglig­heten kan mycket väl redan vila ut i ett av de tio sovrummen. Hertigparet har nämligen bestämt att tidpunkten för förlossningen ska hållas hemlig.

– Det är inte förvånande med tanke på vad som hände med Harrys mamma Diana, säger Penny Junor, expert på kungligheter.

Det har spekulerats om var, när och hur ända sedan nyheten kom i oktober att Meghan Markle var gravid.

Ska hon föda på privata Lindo wing i London som svägerskan Kate? 

Och kommer i så fall den nyfödda ”Baby Sussex” att ­visas upp för pressfotograferna på trappan precis som prins George, prinsessan Charlotte och prins Louis när de vara var någon dag gamla?

Prins Harry gifte sig med den amerikanska skåde­spelerskan Meghan Markle i maj förra året och intresset för paret stegras för varje vecka. Deras nystartade ­instagramkonto @sussexroyal fick över en miljon ­följare på en timme. Nu väntar hela 4,5 miljoner på en bild på den lilla kunglig­heten.

1 av 3 | Foto: PERNILLA WAHLMAN och AP
Prins Harry och hertiginnan Meghan Markle har redan flyttat in i Frogmore cottage. Och kanske har de redan sällskap av deras kungliga bebis.

Hemlig förlossning

Men hertigparet har lagt locket på. I en officiell kommuniké skriver de att förlossningen kommer att ­vara hemlig.

– Hertigparet ser fram emot att dela nyheten när de har haft möjligheten att fira nyheten med familjen, ­skriver Buckingham palace i en kommentar.

– Det här visar att Harry och Meghan har en väldig stark önskan att göra saker på sitt sätt, säger den kungliga historikern Sarah Gristwood till tidningen Independent.

Paret har redan flyttat in. Huset ligger i vackra omgivningar med utsikt över en sjö och har renoverats för över 35 miljoner kronor. Enligt Guardian har det ­utrustats med en exklusiv ­yogastudio. Dessutom planerar paret att odla eko­logiska grönsaker i köksträdgården utanför.

Frogmore har enligt uppgift inretts av den trendiga designern Vicky Charles. Hon har hämtat inspiration från 1920- och 30-talet till den kungliga bostaden.

Runt Frogmore sträcker sig underbara promenad­vägar i lantlig miljö för de nyblivna föräldrarna. Det är heller inte långt till drottningens slott där hon har sin bas när hon inte är på Buckingham palace i centrala London. I de stora parkerna ses 92-åriga Elizabeth fort­farande rida på sin älsklingshäst, alltid utan hjälm.

Ryktesspridning

Att hertigparet allt mer distanserar sig från tron­arvingen prins William och hans fru Kate blir också ­uppenbart efter flytten från Kensington palace, där de bodde grannar. Det har ­orsakat skriverier om bråk mellan bröderna och deras fruar.

– Tidpunkten är dåligt vald, brytningen borde ha skett direkt efter bröllopet. Då hade man undvikit den här typen av rykten, säger Joe Little, redaktör för ett kungligt magasin, till tidningen Independent.

En del bedömare tror att Meghan Markle till och
med väljer att föda hemma.

– Vi har från våra källor hört att Meghan är ganska nervös inför födseln så det är naturligt att de först vill hålla nyheten inom familjen, säger Omid Scobie, kunglig kommentator, till Independent.

Även författaren Penny Junor, tycker att det är helt i sin ordning att hertigparet håller förlossningen hemlig.

– Harry såg vad som ­hände med sin mamma ­Diana, han såg att mediernas agerande kunde få henne att brista ut i gråt vid ett flertal tillfällen.

– Det är inte för­vånande att han vill ­hålla födseln hemlig ett tag.


Bostaden har funnits i kungafamiljen sedan 1801

 Huset ligger i direkt anslutning till Frogmore ­house där prins Harry och Meghan Markle hade sin bröllopsfest och som i generationer har varit en ­viktig plats för den kungliga familjen. Det var också här förlovningsbilderna på paret togs. 

 Frogmore cottage ligger 45 minuter från centrala London och byggdes 1801. Då var det semesterbostad för drottning Charlotte och hennes döttrar. 

 Drottning Elizabeths residens Windsor castle ligger alldeles i närheten. 

 Nyligen renoverades Frogmore cottages tio rum för över 35 miljoner kronor för att hertigparet ska kunna bo där.

 Huset har fått sitt namn av att drottning Victoria vid ett besök såg mängder av grodor, frogs, hoppa runt i träd­gården. 

Publicerad:

LÄS VIDARE