”Laddar” kassan med miljoner – för sina hållbara batterier

Publicerad 2020-05-27

Adam Dahlquist, vd för Altris, och William Brant, en av företagets grundare.

Två Uppsalaföretag har beviljats 9 miljoner kronor i stöd för att utveckla en nästa generations batteri.

Nu siktar man på att anställa fler för att snabba på utvecklingen av de nya batterierna som man har tagit fram tillsammans med Uppsala universitet.

Följ ämnen

Uppsalaföretaget Altris, som får affärsutvecklingsstöd från Uppsala Uppsala Innovation Centre (UIC), har med hjälp av Uppsala universitet utvecklat helt nya och hållbara batterier.

Nu får de stöd av Energimyndigheten för att tillsammans med LiFeSiZE utveckla nästa generations miljövänligare batterier.

– Vårt deltagande i UIC business Accelerator har lett till att vi har fått kontakt med flera potentiella investerare och sannolikt kommer några av dem vara med i den såddrunda som just nu håller på att avslutas, , säger Adam Dahlquist vd för Altris och fortsätter.

– Såddrundan, tillsammans med bidraget från Energimyndigheten, är grundbultarna för Altris finansiering de kommande två åren, och innebär att utvecklingen kommer gå mycket snabbare framöver.

Kommer att kunna anställa fler

För Altris innebär tillskottet i kassan en möjlighet att rekrytera flera, och därmed också att snabba på utvecklingen.

Batterierna, som är baserade på lättillgängliga och hållbara råvaror, räknas som en av nycklarna till omställningen av transport- och energisystemen.