Försvann – nu berättar Lars Adaktusson

Av: Maria-Elena Zelaya

Publicerad:
Uppdaterad:

Nu talar KD-toppen Lars Adaktusson ut efter tystnaden kring abortfrågan i Expressen.

– Jag är absolut inte ofelbar, säger han – och medger: 

– Det går att diskutera mitt beslut att rösta i vissa av de här besluten.

I drygt en vecka har Lars Adaktusson varit onåbar efter stark kritik mot hans ställningstaganden i EU-omröstningar som rör aborter och jämställdhet.

Trots att han enligt uppgifter till Aftonbladet skulle medverka i valvakan, syntes han inte till. Enligt Per Gudmundson, Kristdemokraternas presschef var det oklart var han befann sig.

Dagens Nyheter avslöjade att han har röstat emot abort 22 gånger av 28. Därefter blev han hårt kritiserad av flera EU-toppar. Nu talar Lars Adaktusson ut med Expressen.

– Jag är mån om att få ge en annan bild av mig än den som har getts de senaste veckorna. Jag har framställts som en mörkerman och allt möjligt, säger han.

Tidigare har han sagt att hans röstning i abortfrågan följer KD:s syn på vad EU ska syssla med. Alltså att abortfrågan inte ska diskuteras på EU-nivå.

– Den senaste veckan har det påståtts att jag har röstat mot kvinnors rätt till abort vid ett antal tillfällen. Det har jag inte gjort. Jag har röstat mot att EU-parlamentet har något med abortfrågan att göra.

1 av 2 | Foto: ELVIRA PIHL
Lars Adaktusson talar ut efter den kraftiga kritiken kring hans röstande i abortfrågan.
Publicerad:

LÄS VIDARE