Rapporten: Ryska styrkor tappar momentum

Publicerad 2022-07-14

Ryska styrkor har tappat fart i den östra ukrainska regionen Donbass de senaste 72 timmarna.

Det framgår i en ny brittisk rapport.

”De ska inte har gjort några större framsteg i offensiven, även om de utfört mindre attacker mot en bred front”.

Efter tunga strider i Donbass-regionen har rysk militär fortsatt sina artilleriattacker i Ukraina. Ukraina uppgav i sin kvällsbriefing att Ryssland inte hade genomfört några nya angrepp på frontlinjen, men att Siversk hade beskjutits, rapporterar Reuters.

Storbritanniens myndigheter tror att ryssarna riskerar att tappa det momentum de byggt upp efter att de intog staden Lysychansk i Luhansk-provinsen i början av juli. Det visar en ny rapport från den brittiska underrättelsetjänsten, som publicerats på Twitter.

Ryska styrkor i Ukraina tidigare i år.

Rapporten visar att ryssarna inte har lyckats avancera de senaste 72 timmarna och riskerar att förlora det momentum som byggts upp efter belägringen av Lysuchansk, enligt den brittiska underättelsetjänsten.

Dessutom ska de äldre fordonen, vapnen och Sovjetmetoderna ryska styrkor använder sig av göra att de förlorar momentum. För att avancera skulle de behöva använda sig av en överväldigande massa av dem – vilket Ryssland just nu har svårt att göra.

Trots att samtal ägt rum med delegation mellan Ukraina, Ryssland, Turkiet och FN om spannmålsleveranserna och tidigare framgångsrika samtal om fångutbyten bedöms chansen för vidare samtal om att avsluta kriget som låg.

LÄS VIDARE

Följ ämnen i artikeln