Nyheter

Kräver bevis på att prins Andrew inte kan svettas

Av: 

Mikaela Somnell

NYHETER

Virginia Roberts Giuffre anklagar prins Andrew för sexuella trakasserier som ska ha inträffat när hon var 17 år.

Prinsen har konsekvent nekat till anklagelserna och hänvisade i en intervju till att han vid tidpunkten för de påstådda brotten ”inte kunde svettas”.

Nu kräver Roberts Giuffres advokater att prinsen ska lämna bevis på sin oförmåga att svettas.

Enligt Virginia Roberts Giuffre ska prins Andrew ha trakasserat henne sexuellt i både Jeffrey Epsteins och Ghislaine Maxwells hem när hon var tonåring.

Prins Andrew nekar till anklagelserna som påstås ha ägt rum i London, New York och på Virgin Islands 2001.

Enligt Virginia Roberts Giuffre ska prinsen ha bett henne dansa för honom och ”svettats över hela henne” innan de hade samlag. Prinsen avfärdade detta i en intervju med BBC 2019 som omöjligt eftersom han vid tiden för anklagelserna ”led av ett tillstånd som gjorde att han inte kunde svettas”.

Detta vill Virginia Roberts Giuffres advokater nu ha bevis på, rapporterar CNN.

Virginia Roberts Giuffre.
Prins Andrew och Virginia Roberts Giuffre.

Prinsen: ”Trakasserande”

Roberts Giuffres advokater uppmanar prinsen i en skrivelse att tillhandahålla dem "alla dokument som rör ditt påstådda medicinska tillstånd av anhidros, hypohidros eller din oförmåga att svettas"

Därtill kräver advokaterna att prins Andrew ska lämna in dokument som rör hans kommunikation med Maxwell och Epstein och resor som han har gjort till deras hem i olika delar av världen.

Prins Andrews advokater sa att prinsen motsätter sig advokaternas begäran med motiveringen att den är ”trakasserande och gör anspråk på privata dokument och information som är irrelevant och inte rimligen kan ses som godtagbara bevis".

Ghislaine Maxwell och Jeffrey Epstein.

Den fjärde januari kommer muntliga förhandlingar att hållas i målet.

Ghislaine Maxwell dömdes på onsdagen för flera fall av sexbrott mot barn efter att ha hjälpt finansmannen Jeffrey Epstein att komma i kontakt med unga flickor med syftet att utnyttja dem sexuellt.

Jeffrey Epstein dog i häktet 2019 i väntan på rättegång.

ANNONS

Badkläder till ett bra pris hos Ellos. Passa på att köpa sommarens härligaste baddräkter, bikinis och tankinis!

Extern länk från Ellos

Shoppa här

Publisert: