Man ihjälskjuten på restaurang i Märsta

Niklas Svahn/TT

Publicerad 2021-01-16

Polisen utreder en dödsskjutning i Valsta centrum i Märsta.

En medelålders man har skjutits ihjäl i Valsta centrum i Märsta, norr om Stockholm. Mannen satt på en restaurang när flera skott avlossades och han avled enligt polisen direkt.

Bilder från platsen visar flera kulhål i restaurangens fönster.

– Skotten avlossades utifrån eller i nära anslutning till entrén, säger polisens presstalesperson Ola Österling.

Det var vid 19-tiden på lördagskvällen som polisen fick larm om att skott hade avlossats i centrum. Ett stort antal polispatruller skickades till platsen.

– Vi har hittat tecken på att det avlossats flera skott, och det är möjligt att det finns flera målsägande som varit i farans riktning. Det är någonting vi ska utreda, säger Ola Österling.

Händelsen rubriceras som mord och restaurangen och delar av centrum är avspärrade för att tekniker ska gå igenom området. Flera fynd har gjorts, men vad som hittats vill polisen inte gå in på.

Polisen undersöker också om restaurangen eller andra platser i närheten har kameraövervakning, och samtidigt förhörs ett antal vittnen som var i närheten.

Den avlidne mannens bakgrund kartläggs också. Om händelsen är en del i en kriminell uppgörelse är för tidigt att säga enligt Ola Österling.

– Det team av utredare som jobbar med det här håller på att kartlägga målsäganden och se vilka relationer han har till vissa personer. Det håller vi på att jobbar fram och kommer att fortsätta med hela natten.