20-talsvilla med pool i Limhamn lockade flest

Publicerad 2021-01-12

Tegel, tegel och tegel.

En tegelvilla byggd 1922, med uteplats och pool, lockade flest klick på Hemnet i Malmö förra veckan. På andra plats – en arkitektritad tegelvilla.

Här är bostäderna som klickades mest i Malmö vecka 1.

Villa i Limhamn toppar klicktoppen vecka 1.

1. Limhamn, Malmö

Pris: 7 995 000 kronor. Antal klick: 10 990. Mäklare: Svensk Fastighetsförmedling.

Denna 20-talsvilla i Limhamn var den mest klickade under vecka 1. På första våningen finns kök, wc, vardagsrum och en salong från 60-talet. På övre våningen finner vi de tre sovrummen. I källaren finns badrum och ett rum som kan användas som sovrum samt ett allrum. Boarean ligger på 132 kvadrat och huset har en biarea på 95. 

Villan är byggd 1922 och har en tomtarea på 957 kvadratmeter. I trädgården finns ett uterum i direkt anslutning till huset samt en pool och trädäck i söderläge. Här finns också körsbärsträd, plommon, kastanj och rosor och en häck av bland annat rosenspirea och syren som omgärdar trädgården. 

Arkitektritad tegelvilla i Sibbarp.

2. Sibbarp, Malmö

Pris: 7 495 000 kronor. Antal klick: 10 120. Mäklare: Erik Olsson Fastighetsförmedling.

Denna tegelvilla med en minst sagt lummig trädgård var den näst mest klickade bostaden under vecka 1. Villan skapades av arkitekten Richard Weichselbaumer år 1968 och har en boarea på 171 kvadratmeter. Villan har renoverats men originaldetaljer är bevarade. På första våningen finns de sociala ytorna med sällskapsrum, vardagsrum, kök, matplats och uteplats. Här finns även badrum med bastu samt en tvättstuga. Från tvättstugan når man trädgårdens trädäck. 

På ovanvåningen finns ytterligare två badrum, ett allrum samt tre sovrum. Här finns även rum för arbetsplats.

I den lummiga trädgården finns bonsaiträd, vindruvsrankor och en damm med fiskar. Här finns också ett cykelskjul. 

Villa 550 meter från havet i Strandhem.

3. Strandhem, Malmö

Pris: 2 495 000 kronor. Antal klick: 9 560 v 1, 7 771 v 53. Mäklare: Bjurfors Malmö City.

Efter knappa två dagar på Hemnet tog denna villa in sig på förra veckans klicktopp, och denna veckan är den fortfarande kvar – på plats tre, men med fler klick.

På entréplan finns vardagsrum, badrum, allrum, kök samt ett uterum i direkt anslutning till allrummet. På ovanvåningen finns rum som kan användas som sovrum. Villan har en boarea på 45 kvadratmeter och en biarea på 43. Tomtarean är 685 kvadratmeter stor. 

Byggår är skrivet som 1899. Även denna villa beskrivs vara i behov av renovering och säljs med friskrivningsklausul. Villan ligger omkring 550 meter från havet.

Korsformat enplanshus i Videdal.

4. Videdal, Malmö

Pris: 2 895 000 kronor. Antal klick: 9 298. Mäklare: Fastighetsbyrån Malmö.

Detta korsformade enplanshus beskrivs ligga i ett barnvänligt område och har en insynsskyddad trädgård. Huset har fyra sovrum, ett allrum med öppen planlösning till vardagsrum samt matplats, kök tt badrum, tvättrum samt en wc. Det finns även ett förråd som man når från trädgården samt ett soputrymme. Huset har en boarea på 122 kvadratmeter och biarea på 13. Tomten är 372 kvadratmeter stor. Huset är en tomträtt med en tomträttsavgäldd på 11 668 kronor per år.

Renoveringar har gjorts de senaste åren, som bland annat takbyte, men interiören beskrivs vara i behov av uppdatering. Huset byggdes år 1969 och färgstarka fondtapeter täcker flera av husets väggar.

Villa i Kungshälla – Riseberga.

5. Kungshälla – Riseberga, Malmö

Pris: 4 695 000 kronor. Antal klick: 9 054. Mäklare: Bülow & Lind Fastighetsförmedling.

Denna tegelvilla är den sista på veckans klicktopp. Den byggdes år 1980 men renoverades 2009. Köket byggdes in 2013. Villan har en boarea på 174 kvadratmeter och en tomtarea på hela 1 004 kvadratmeter. Villan har sex rum, varav i nuläget fyra sovrum. Ytterligare ett rum kan göras om till sovrum enligt mäklarens beskrivning. 

På entréplan finns i nuläget ett sovrum, badrum, kök, tvättrum, matrum med öppen planlösning till vardagsrum. Från vardagsrummet når man ut till den stenbelagda uteplatsen i trädgården. På ovanvåningen finns klädkammare, ett utrymme som beskrivs som blivande bastu, dusch/wc, allrum och tre sovrum. Från två av sovrummen når man en gemensam balkong.

Carport och förråd finns. 

Budgivning pågår.

Följ ämnen i artikeln