Kronprinsessan stöttar vännen Märtha Louise

Publicerad:

NYHETER

På fredag begravs Ari Behn i Oslo domkyrka.

Enligt uppgifter ska kronprinsessan Victoria närvara vid begravningen.

Hon avbryter julledigheten för att stötta nära vännen prinsessan Märtha Louise, skriver Svensk Damtidning.

Efter Ari Behns död gjorde kronprinsessan Victoria och kung Carl Gustaf varsitt uttalande.

"Det är med stor sorg vi mottagit beskedet om Ari Behns bortgång. Vi kommer minnas Ari som den varma, hjärtliga och spirituella människa han var. Det var en förmån att få lära känna Ari. Våra tankar går till hans döttrar och familj”, löd Victorias och prins Daniels uttalande på juldagen.

Victoria och Daniel stod Ari Behn och prinsessan Märtha Louise mycket nära. Det norska paret gick skilda vägar 2017 men när de fortfarande var gifta reste de ofta till Stockholm för att umgås privat med det svenska kronprinsessparet. De åkte även gärna till fjällen tillsammans.

Nu skriver Svensk Damtidning att kronprinsessan Victoria avbryter julledigheten för att finnas där för prinsessan Märtha Louise under begravningen.

1 av 3 | Foto: Patrick Trägårdh
Kronprinsessan Victoria.

I staden Moss, där Ari Behn växte upp, ordnades i går kväll ett fackeltåg för att hedra honom. Initiativtagaren Arne Kristian Stellander framförde en hälsning från Behns familj.

– Jag har talat med Olav Bjørshol (Ari Behns far, reds. anm.) flera gånger i dag. Olav vill att alla ska veta hur mycket de uppskattar att vi samlats här i kväll för Ari, sa han enligt Dagbladet.

I helgen skrev Behns flickvän Ebba Rysst Heilmann, 34, en avskedshälsning på Instagram.

"Du sköraste, vackraste, starkaste, mest komplexa människa. Jag är alltid hos dig, min älskade Ari. Jag vet att du är tillsammans med mig för resten av livet och vakar över och hejar på mig tills vi ses igen. Jag vet att du tog hand om mig ända till slutet. Jag är evigt tacksam för att jag fick vara så nära dig", skriver hon och avslutar:

"Tusen tack till alla som tar hand om mig. Jag är evigt tacksam för allt stöd."

– Vi har fått ett otroligt bra förhållande i en tid som varit väldigt speciell. Hon har varit enormt stöttande, sa Ari Behn om Ebba Rysst Heilmann när han gästade ”Skavlan” vintern 2018.

Aftonbladet har sökt hovet för en kommentar.

Publicerad: