Jakten på försvunna oljan trappas ned

Av: Aftonbladet

Publicerad:
Sjöräddningssällskapet SSRS har sökt efter oljan utmed Ystads strandlinje – utan att lokalisera den. Nu trappas sökverksamheten ned.
Foto: Hasse Holmberg/TT / TT NYHETSBYRÅN
Sjöräddningssällskapet SSRS har sökt efter oljan utmed Ystads strandlinje – utan att lokalisera den. Nu trappas sökverksamheten ned.

Under söndagen fortsatte Kustbevakningens sin spaning efter den försvunna oljan som läckt nära den skånska kusten.

Ännu under söndagseftermiddagen hade oljan inte återfunnits.

Kustbevakningen låter nu meddela att man återgår till ordinarie beredskap.

Kustbevakningens strandnära spaningar efter utsläppet på runt 9 000 liter mineralolja som upptäcktes av myndighetens personal i luften under fredag eftermiddag, har inte gett resultat.

I fredags konstaterades det att det fanns en utbredning i ett tre kilometer långt och 100 meter brett bälte nästan 2 mil sydost om Ystad.

Under lördagen fortsatte jakten och Ystads kommun uppmanade allmänheten att höra av sig om de såg spår av olja längs kusten.

Sjöräddningssällskapet SSRS har också varit inblandat och sökt utmed strandlinjen från sjösidan med mindre båtar – utan att finna någon olja.

‒ Vi har gjort vad vi kan för att hitta oljan som senast observerades i fredags förmiddag, säger Fredrik Gustafsson, räddningsledare på Kustbevakningen, till Skånska dagbladet.

Kustbevakningens fartyg återgår nu till ordinarie beredskap men med förhöjt fokus på miljöövervakning i området med flyg.

ANNONS

Storsäljare

Malmö

Köp en deal, spara upp till 90%

Publicerad:

LÄS VIDARE