Hur påverkar coronakrisen er relation?

Chatta med kärleksdoktorn Olle om hur coronakrisen påverkar kärleken

Publicerad 2020-04-24

Aftonbladets Olle Kvarnsmyr och lurviga kollegan Samwell jobbar hemifrån.

Nu är vi ett par månader in i coronapandemin, och många som håller sig isolerade eller jobbar hemifrån har på senaste umgåtts intensivt med sina respektive. Hur är stämningen där hemma nu i coronatider?

Har förhållandet blivit starkare än någonsin – eller tjafsar ni konstant om småsaker? Kan ni träffas alls – eller ställer stängda gränser och riskfaktorer till det för kärleken?

Vad gör den pågående pandemin med er relation? Aftonbladets egen Dr Kärlek chattade med läsare om hur kärleken mår nu i coronatider. Chatten är nu stängd – men frågorna och svaren kan du läsa nedan.

  • Olle Kvarnsmyr
    24 april 2020

    Halloj alla fantastiska chattare. Vi avslutar nu chatten. Tack för alla era funderingar och frågor. Det har varit väldigt kul att chatta mer er. Ha nu en fin helg så hörs vi snart. 

  • 24 april 2020

    Tror att man måste vara bra på att ventilera och uttrycka sina känslor. Att acceptera sina roller i förhållandet. Är man ett par så ska inte karantänen påverka kärleken negativt. Låt känslorna flöda och var ödmjuk nog att säga förlåt om det behövs. I dessa tider behöver vi bygga på förmågan att mentalisera. ❤ Skickade en printscreen på förra inlägget till min hustru och hennes svar 😂

    Algarve
  • 24 april 2020

    Att ha en relativt ny relation i corona tider är perfekt. Vi kan umgås 24 timmar om dygnet och slipper alla som man annars ska hinna med att träffa men inte riktigt har tid med när man är upp över öronen förälskad.

    Bambi

      Men så bra Bambi. Leve er kärlek säger jag ❤️

    Olle Kvarnsmyr
  • 24 april 2020

    Suttit hemma i karantän efter USA resa och nu inne på min 4 vecka arbeta hemma,Man värdesätter varandra och det man har i varandra, min man o jag är alltid kärleksfulla även om situationen sett helt annan ut i samhället.

    Erika
  • 24 april 2020

    Att sitta instängd är inga problem. Dock svårt med ena tonåringen som vill träffa pojkvännen. Jag är redan i riskgrupp och har skolbarn 👎. Dotterns kille studerar hemma men föräldrar som är lärare respektive läkare. Sen en pappa med växelvis boende som inte ser det som allvarligt och själv träffar sin nuvarande som har barn med vad dom tror Corona. Så det är lite kaos men ändå inte hemma. Vi är i egna rum. Jag väljer att inte äta middag med kidsen men lagar middagen. Sprejar lite ytdesinfektion då å då och alla har tvättbara munskydd och måste tvätta händer ofta och duscha när dom vart ute

    Jobbigt men det går