Kellyanne Conway älskade Trump – men maken hatade honom

Dotterns ord på Tiktok avgjorde: ”Jag är förkrossad”

Uppdaterad 2020-08-25 | Publicerad 2020-08-24

Hon älskar Donald Trump – han hatar Donald Trump.

Ändå har de fortsatt vara gifta med varandra.

Men när dottern Claudia, 15, också gav sig in i debatten på sociala medier och hotade att lämna sina föräldrar, gav Kellyanne Conway, 53, upp.

Hon stod bakom Trumps chockartade seger i förra valet – nu hoppar hon av som rådgivare åt presidenten.

Det var Kellyanne Conway som myntade begreppet ”alternativa fakta”.

Hon har varit en av Donald Trumps mest lojala och framgångsrika rådgivare under hans snart fyra år i Vita Huset.

Hon var kampanjledare under förra valet – och en starkt bidragande orsak till att han, mot alla odds, faktiskt valdes till president.

”Maken från helvetet”

Sedan dess har den blonda, slagkraftiga kvinnan, med den nonchalanta approachen, synts och hörts försvara och hylla Donald Trump i alla sammanhang – och har sett ut att njuta av varje minut.

Att hennes make, den Trumphatande och numera partilöse advokaten George Conway, 56, samtidigt har ägnat varje vaken stund åt att kritisera hennes chef, USA:s president, har inte verkat bekymra henne.

Inte utåt i alla fall.

På Twitter har invektiven haglat mellan den konservative och förmögne George Conway och Donald Trump.

De har båda sluggat vilt mot varandra.

George Conway har kallat Donald Trump för ”psykiskt instabil”, ”narcissistisk sociopat”, ”Skamlös, ljungande bluff” – och utnämnt honom till en ”cancersvulst på presidentskapet”.

Trump å sin sida har svarat med att kalla George Conway för ” tokstolle” och ”maken från helvetet”.

Kellyanne Conway.

”Respektlöst”

Hur makarna Conway har hanterat konflikten inom hemmets fyra väggar är inte känt. Hanterat det tycks de dock ha kunnat göra.

De gifte sig 2001 och som nygifta flyttade de in i Trump World Tower på Manhattan i New York och det var där George Conway - ironiskt nog – introducerade sin hustru för Donald Trump, som han gillade på den tiden.

De är, trots sina i dag diametralt olika åsikter om presidenten, fortfarande gifta.

De har aldrig öppet grälat.

Men en intervju i Washington Post för två år sedan lät Kellyanne Conway undslippa sig att hon tyckte att makens agerande var ”respektlöst” mot henne.

Han å sin sida menade att han höll igen – för hennes skull.

Paret bor i en palatsliknande villa, närmast ett slott, på 1 400 kvadrat – påfallande likt en miniversion av Trumps palats Mar-a-Lago i Florida – bland ambassadörsresidensen i nordvästra Washington.

Här bor de med sina fyra barn, tvillingarna Claudia och George Jr, 15, och deras två yngre två systrar Charlotte, 12, och Vanessa 10, och de två hundarna, Skipper och Bonnie, av rasen welsh corgi.

Kellayne Conway lämnare nu sin roll som Trumps rådgivare.

Dottern fick nog

De senaste månaderna har dottern Claudia klivit fram som Trumphatare på sociala medier – och öppet kritiserat både sin mamma och pappa.

Hon har mer än 255 000 följare på Twitter – och 600 000 på Tiktok.

När i helgen fick klart för sig att hennes mamma skulle tala på Republikanernas konvent i North Carolina fick hon nog.

”Jag är förkrossad”, ”förkrossad utan jämförelse” skrev Claudia Conway på Twitter i söndags och kungjorde att hon skulle lämna sina föräldrar – nu.

Ett dygn senare meddelade hennes mamma att hon lämnar sitt jobb. I den nya valkampanjens inledning, när hon hade behövts mer än någonsin, kastar Kellyanne Conway in handduken.

Men hon kommer fortfarande att tala på partikonventet och in i det sista hyllar hon mannen hon tjänat, med själ och hjärta.

I ett uttalande hyllar Kellyanne Conway president Trumps ledarskap och talar med tacksamhet om sin tid i Vita huset.

Kellyanne Conway och dottern Claudia.

”Mindre drama, mer mamma”

Hon slutar av familjeskäl, säger hon i uttalandet, inte minst beroende på att barnen måste studera på distans hemifrån i höst:

– Det här är helt och hållet mitt val. Tids nog kommer jag att tillkännage framtida planer. För tillfället, och för mina älskade barn, kommer det att bli mindre drama, mer mamma.”

Samtidigt meddelade hennes make via Twitter att även han drar sig tillbaka från arbetslivet till förmån för familjen.

Det innebär att han avslutar sitt uppdrag i organisationen The Lincoln Project, som han har varit med och grundat. Den samlar bland annat Trumpkritiska republikaner med målet att besegra honom i höstens val.

Kellyane Conway och maken George Conway.

George Conway tog farväl genom att publicera alla sina attacker på Donald Trump – igen.

För säkerhets skull.

Vad Donald Trump själv tycker är inte känt – men han är säkert inte nöjd med att förlora en så lojal och betrodd medarbetare som Kellyanne Conway, speciellt inte just nu.Om det inte finns annat dolt bakom kulisserna, som vi inte vet.

Vad Kellyanne Conway ska göra återstår att se.

Hon kan ju alltid, om inte annat, falla tillbaka på sina talanger som blåbärsplockare. Som 16-åring kröntes hon till New Jersey Blueberry Prinscess – och har faktsikt också vunnit en VM-titel i att packa blåbär.

PODD Det här är Kamala Harris

Med Aftonbladets Wolfgang Hansson.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på Lyssna-knappen