Aftonbladet Daily

Det ligger bakom brittiska bränslekrisen

DAILY "Är väldigt bilberoende”

Av: 

Amanda Hemberg Lind

NYHETER

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på Lyssna-knappen

Långa köer, bråk och tom tank. I Storbritannien har en bränslekris utlösts där britterna desperat försökt fylla sina bilar och reservdunkar upp till brädden. Flera mackar höll stängt i början av veckan för att bränslet var helt slut. Det är inte fråga om råvarubrist egentligen utan problem med leveranserna. Det finns inte tillräckligt många lastbilschaufförer. Regeringens drag har bland annat varit att be militären om hjälp och förslag på att lätta upp reglerna för att nya förare snabbare ska komma igång.

Hur kunde det bli så här? Vems fel är det, pandemin, Brexit eller något annat? Hur ska Storbritannien ta sig ur krisen? Det pratar vi om i dagens Aftonbladet Daily.

Gäst: Nicholas Aylott, docent i statsvetenskap på Södertörns högskola.

Programledare: Amanda Hemberg Lind.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify

Aftonbladet Daily är daglig podcast som sammanfattar och fördjupar aktuella nyhetshändelser och samtidsfenomen. Varje vardag intervjuar vi experter och reportrar för att ge en lite större bild av de nyheter som dominerar flödet.

Avsnitten släpps klockan 04.00 varje morgon och man kan prenumerera i alla podcast-appar som till exempel Podcaster, Spotify eller Acast. Om man följer Aftonbladet i sin smarta högtalare kan man dessutom få Aftonbladet Daily direkt i sitt nyhetsflöde. Aftonbladet Daily görs av Olivia Svenson, Jenny Ågren, Amanda Hemberg Lind och Patrik Syk.

 
Prenumerera på Aftonbladet Daily:
 På iTunes
 På Acast
 Spotify
 Via RSS

ANNONS

50% REA hos Åhléns! Se till att fynda dina favoriter från välkända varumärken.

Extern länk från Åhléns

Shoppa här!


Mer från Aftonbladet Daily


Publisert:

LÄS VIDARE

Nya coronaläget – efter restriktionerna

Militär redo i bränslekris i Storbritannien

ÄMNEN I ARTIKELN

Aftonbladet Daily

Aftonbladet podcast

AB Voice

Storbritannien

Brexit

Coronapandemin i världen

Södertörns högskola