Landslagets buss tvingades vända

Publicerad 2015-11-17

Tyska spelarbussen lämnar arenan.

I kväll skulle tyska landslaget möta Nederländerna.

Matchen skulle bli en symbol för frihet efter de fruktansvärda händelserna i Paris i fredags.

Men i stället fick matchen ställas in efter att ett bombhot riktats mot Hannover.

Tisdagens match var tänkt som en frihetssymbol efter attackerna i Paris, skriver AFP. Men efter att tysk polis upptäckt ett konkret bombhot mot hela Hannover fick arenan evakueras – bara timmen före avspark.

I arenans högtalarsystem ljöd en röst:

”Lämna stadion, stå inte still”.

Tusentals människor fick lämna arenan, enligt AFP, skedde evakueringen lugnt och stilla. Det tyska landslaget var på väg till arenan i buss när matchen ställdes in. Deras buss fick vända och laget fördes enligt tyska tidningen Bild i säkerhet av tysk polis. Var någonstans landslaget nu befinner sig är ännu okänt.

Symbol för frihet

Innan matchen kallade Tysklands förbundskapten Joachim Loew den för ”ett tydligt budskap och symbol för frihet och en demonstration om medmänsklighet.”

– Det handlar om respekt och stöd för våra franska vänner, sa han.

För att visa solidaritet med fransmännen hade de tyska spelarna övat in Frankrikes nationalsång Marseljäsen och avsåg att sjunga den innan avspark.

– De ville sätta ner foten mot rädsla och terrorism men fick inte chansen, säger en besviken supporter, på väg ut från arenan till AFP.

Den franska nationalsången kunde dock höras på Wembley i London där England spelar en vänskapsmatch mot Frankrike.

Oro i omklädningsrummet

Det tyska landslaget kämpar fortfarande med att bearbeta fredagens händelser. Redan under helgen var de redo att ställa in tisdagens vänskapsmatch. Efter fredagens attacker i Paris tillbringade de natten i omklädningsrummet på Stade de France.

– Det var mycket rädsla och oro i rummet den kvällen, säger Loew.

ANNONS