Efter bimboattacken: Trump har försonats med reporter

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 4

NYHETER

Journalisten Megyn Kelly och den republikanske presidentaspiranten Donald Trump försonades i bästa sändningstid.

– Jag kunde ha använt ett annat språk i några fall, men överlag är jag nöjd med hur det blivit, säger Trump.

Efter den omtalade intervjun, som Trump livetwittrade, avslutade Trump med att twittra ut "Ja, det var det. Bra jobbat Megyn – och så levde de lyckliga i alla sina dagar".

Trump nöjer sig inte med att bli presidentkandidat.

– Om jag inte går hela vägen, och om jag inte vinner, då kommer jag se det här som totalt och helt och hållet slöseri med tid, energi och pengar, säger Trump i den förinspelade intervjun som sändes på bästa sändningstid på Fox News.

Intervjun har varit ett stort samtalsämne de senaste dagarna, men inte för det sakpolitiska innehållet.

Fox News programledare Kelly hamnade rejält i rampljuset sedan hon i pressat Trump på hans kvinnosyn i en valdebatt i augusti.

– Du kallar kvinnor du inte gillar för feta grisar, hundar, fula och vidriga djur, sade Kelly då.

Gjorde en tjänst

Trump kände sig orättvist påhoppad och attackerade Kelly på Twitter, och kallade henne bland annat för "bimbo". Ilskan – och påhoppen – pågick i månader.

Megyn Kelly sade inför intervjun att det har varit tufft och att hon ofta velat ge igen, men att hon hållit igen eftersom det inte är hennes roll.

Nu är dock tonen annorlunda och den ofta hetsiga Trump gav ett relativt lugnt och eftertänksamt intryck i intervjun:

– Det du gjorde mot mig kan på ett sätt ha varit en tjänst, eftersom jag var så nöjd med att ha klarat mig igenom det. Jag sade: "Om jag klarat mig igenom den här debatten, med de frågorna, så kan jag ta mig igenom allting", säger Trump till Kelly om det som blev starten på konflikten.

Trump gick till och med så långt att han berömde Kelly.

– Jag har stor respekt för att du hörde av dig till mig och sade att vi skulle träffas och prata. Själv hade jag inte gjort det, säger Trump.

Försvarar tonläge

I januari hoppade han av Fox News republikanska debatt då han inte fick gehör för sitt krav att Kelly inte skulle få moderera direktsändningen.

Trump försvarar sitt höga tonläge och attacker med att han bara försvarar sig och ger igen – även om han medger att han kan ge igen många gånger om.

– Om jag hade varit mild, om jag varit mer presidentlik – som på sätt och vis inte är ett dåligt ord, eftersom det inte är något fel med att vara presidentlik – och inte gett igen på det sätt jag gjort, så tror jag inte att jag hade varit så framgångsrik, säger han till Kelly.

TT

Publicerad:

LÄS VIDARE