Flera trafikolyckor – larm om halka på vägarna

Publicerad 2021-01-10

Flera olyckor har inträffat på hala vägar under söndagseftermiddagen.

– Med anledning av det hala väglaget är personal via trafikverket ute och halkbekämpar på många platser, säger Åsa Willsund vid polisen i region öst till SN.

Under söndagseftermiddagen har det rapporterats in ett antal trafikolyckor från flera håll i landet. Och i flera av dem har det varit mycket halt väglag, uppger polisen.

Bland annat på E22 i höjd med Hurva utanför Eslöv. Där krockade två bilar vid 15-tiden och enligt polisen är det halt på vägarna i området.

Även i Lidköping uppger polisen att det råder halka:

“Det skall enligt uppgifter vara glashalt på platsen” skriver polisen efter att tre personbilar kolliderat på Wennerbergsvägen.

På E4:an utanför Vagnhärad inträffade en singelolycka vid 15-tiden där en förare körde in i mitträcket. Polisen uppmanar efter olyckan bilister att anpassa hastigheten efter väglaget.

– Med anledning av det hala väglaget är personal via trafikverket ute och halkbekämpar på många platser. Som trafikant gäller det att sänka hastigheten och hålla avstånd, säger Åsa Willsund, polisens presstalesperson i region öst, till Sörmlands Nyheter.

Trippelkrock i Hälsingland

Utanför Bollnäs har tre bilar krockat på väg 83.

– Det verkar vara lite problematiskt väglag, speciellt där uppe i Hälsingland, säger Johan Näslund, befäl för polisen i region Mitt.

Två av bilarna har frontalkrockat. En person som klämdes fast i bilen i samband med olyckan har tagits ut av räddningstjänsten.

– Han togs med ambulans till sjukhus, men det verkar vara en fraktur. Inget livshotande, säger Johan Näslund.

Sammanlagt fem personer är inblandade i olyckan. En av dem misstänks för rattfylleri.

Följ ämnen i artikeln