Svenska spelare tror på Trump

Publicerad 2020-10-15

Joe Biden är favorit att vinna presidentvalet i USA, enligt odds och opinion.

Trots det satsar 82 procent av Sveriges spelare sina pengar på Donald Trump.

– Många tror sannolikt att han, liksom 2016, kan gå emot förhandstipsen och vinna även detta val, säger Henrik Holm, spelexpert på Unibet.

Kampen om Vita huset står mellan president Donald Trump och utmanaren Joe Biden. Valkampanjen är i full gång och det är även de svenska spelarna.

Och de svenska spelarna sticker ut jämfört med andra länder.

På spelbolaget Unibets spel om vilken kandidat som vinner presidentvalet är 82 procent av de lagda spelen på att Trump ska vinna. En betydande skillnad mot 52 procent internationellt.

”Samma sak i år”

I Storbritannien, som har en lång tradition av spel på politik, är spel på Joe Biden som vinnare klart vanligare. 68 procent av alla spel har Biden som vinnare.

Henrik Holm, spelexpert på Unibet, tror att opinionen och resultatet från valet 2016 har betydelse.

– Då ledde Hillary Clinton stort och det fanns på förhand egentligen inget som tydde på att Donald Trump skulle vinna. Många tror nog att det blir samma sak i år, säger han.

Joe Biden meddelade sin kandidatur i april 2019. I början av primärvalen hade han länge problem och så sent som den 12 februari 2020 betalade ett spel på Biden som nästa president hela 41 gånger pengarna, enligt Unibet.

Men den 27 juli i år var Bidens odds nere på 1,57.

Oddsen steg efter avslöjande

För Donald Trump har oddsen för att vinna valet stadigt höjts det senaste halvåret, med undantag för ett kort trendbrott i september då oddsen sjönk, för att sedan återigen öka.

Ökningen inträffade i samband med New York Times avslöjande kring hans inkomstskatter.

– Pandemin har också fått oddsen på Trump att gå upp, säger Henrik Holm.