Så har antisemitismen spridit sig i Sverige

PODD Expert: ”Finns i breda lager i samhället”
 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på Lyssna-knappen

Publicerad:

NYHETER

Antisemitism – fördomar och fientlighet mot judar. Stereotypa föreställningar, myter, hat, diskriminering. Och som historien visar oss: något som kan leda till förföljelse och folkmord. Antisemitism kan man stöta på var som helst. Och på nätet har den blivit allt mer vanligt förekommande.
I en studie som Totalförsvarets forskningsinstitut, FOI, gjort analyserade man inlägg som handlade om judar och det visade sig att hela 35 procent av dem innehöll antisemitism.
Pratar vi tillräckligt om antisemitismen i Sverige? Hur ser det ut bland unga? Och hur påverkar pandemin förekomsten av just antisemitism?
Det pratar vi om i dagens Aftonbladet Daily. Gäst är Ingrid Lomfors, historiker och överintendent på Forum för levande historia. Programledare är Olivia Svenson.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify

Aftonbladet Daily är daglig podcast som sammanfattar och fördjupar aktuella nyhetshändelser och samtidsfenomen. Varje vardag intervjuar vi experter och reportrar för att ge en lite större bild av de nyheter som dominerar flödet.

Avsnitten släpps 04:00 varje morgon och man kan prenumerera i alla podcast-appar som till exempel Podcaster, Spotify eller Acast. Om man följer Aftonbladet i sin smarta högtalare kan man dessutom få Aftonbladet Daily direkt i sitt nyhetsflöde. Aftonbladet Daily görs av Marcus Ulvsand, Jenny Ågren och Olivia Svenson.

 
Prenumerera på Aftonbladet Daily:
 På iTunes
 På Acast
 Spotify
 Via RSS


Mer från Aftonbladet Daily

Publicerad:

LÄS VIDARE