Flugan som stal showen för Pence

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

En fluga på väggen?

Nej, men på Mike Pences huvud.

Största snackisen efter nattens valdebatt i USA blev varken sakfrågorna eller kandidaterna – utan den lilla insekten som snabbt välte internet.

Nattens debatt mellan Demokraternas Kamala Harris och Republikanernas Mike Pence beskrevs som den viktigaste mellan två vicepresidentkandidater i historien.

Men trots den sakliga stämningen och stundtals allvarliga tonen hamnade kvällens fokus varken på kandidaterna eller debattens innehåll, utan på en tvåvingad insekt som strategiskt valde att placera sig på Pences huvud i hela två minuter och nio sekunder.

Mike Pence med flugan på huvudet.
Foto: Justin Sullivan / TT NYHETSBYRÅN
Mike Pence med flugan på huvudet.
Foto: Julio Cortez / TT NYHETSBYRÅN

”Låt flugan svara”

Medan Pence ovetandes fortsatte debattera hade tv-tittarna svårt att fokusera, något som snabbt märktes på internet där det skämtsamt diskuterades huruvida även flugan borde få tid att besvara frågan och testas för covid-19.

”Flugan som fastnade i hans hårgelé kunde besvara frågorna bättre” och ”Den här debatten kommer för alltid att vara känd som flug-debatten” och ”Låt flugan svara” var bara några av alla tweets som haglade under debattens slutskede.

Samma fluga som Hillary

Enligt USA Today startades kvickt flera nya Twitterkonton i flugans namn redan innan debatten var över. Även presidentkandidaten Joe Biden var snabb med att replikera och la upp en bild där han sitter med en flugsmällare.

”Skänk 5 dollar för att få den här kampanjen att flyga”, skrev Biden skämtsamt.

Uppmärksamma tittare frågade sig även om det var samma fluga som landade på Hillary Clintons panna under en av presidentkandidatsdebatterna 2016.

Publicerad:

LÄS VIDARE