Småruggigt – så blir vädret under halloween

Publicerad 2020-10-30

Grått och regnigt väder väntas inför helgen.

Men på allhelgonadagen, då många väntas tända ljus på kyrkogårdar, spricker molntäcket upp.

– Det kommer vara allmänt grått och regnigt i helgen, säger Mikael Sjöstrand på Klart.se.

Ruggigt väder väntas under halloween. Redan på fredagsmorgonen väntas regn komma in över Malmö, och det kommer hålla sig kvar ett lätt regn hela fredagen.

– Trots det så är det relativt milt, det är 10-11 grader under fredagen och mest svaga vindar.

Till natten sen kan regnet tillta en aning,

För de som vill gå och tända ljus på lördagen, allhelgonadagen, kommer vädret vara behagligt – det väntas uppehåll och halvklart till klart väder.

– På lördag förmiddag börjar det spricka upp en aning åtminstone. Det blir halvklart till klart under lördagen och temperaturer på uppemot 12 till 13 grader.

Det kan ändå passa bra med ett litet tak eller lock till ljuset – till söndagen väntas nya regnområden ta sig in över Malmö.

– Det blir regnskurar redan på natten, sen så är det mycket moln och ett par regnskurar som passerar även under dagen, säger Mikael Sjöstrand.

Det kommer inte regna hela söndagen utan snarare väntas kortare stunder med regn. Temperaturen kommer att ligga på mellan 10 och 12 grader.

Efter helgen väntas först ett lågtryck, och troligtvis ganska kraftiga vindar fram på måndagskvällen, senare kan lite soliga dagar väntas.

Följ ämnen i artikeln