Intern Trumpkritiker träder fram

Av: 

TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Avsändaren till en uppmärksammad Trumpkritisk debattartikel i The New York Times från 2018 har trätt fram. Arkivbild.
Foto: Kin Cheung/AP/TT
Avsändaren till en uppmärksammad Trumpkritisk debattartikel i The New York Times från 2018 har trätt fram. Arkivbild.

NYHETER

En före detta Vita huset-anställd har trätt fram som avsändare till en osignerad debattartikel i The New York Times från 2018.

I artikeln , med rubriken "Jag ingår i motståndet inom Trump-administrationen", beskrevs president Trump bland annat som odemokratisk och att han saknade moral.

Miles Taylor, stabschef för departementet för inrikessäkerhet fram till 2019, skriver i ett uttalande att det var han som skrev debattartikeln och sedan boken "En varning" på samma tema. "Jag är republikan och jag ville att presidenten skulle lyckas", skriver han och fortsätter: "Men alltför ofta under kriser såg jag hur Donald Trump visade att han är en man utan karaktär, och hans personliga brister har resulterat i så stora misslyckanden i ledarskapet att de kan mätas i amerikanska liv. Jag bevittnade Trumps oförmåga att göra sitt jobb under två och ett halvt år."

Trump skriver på Twitter att han inte ens vet vem Taylor är och att CNN, där Taylor är medarbetare, borde "sparka, skämma ut och straffa alla som kan kopplas till detta svek mot det amerikanska folket".

Publicerad: