Överklagande inlämnat i Lisa Holm–ärendet

Publicerad 2016-04-15

Advokat Björn Hurtig lämnade i dag in ett överklagande till Högsta domstolen rörande sin klient Nerijus Bilevicius.

36-årige Bilevicius är dömd till livstids fängelse för mordet på 17-åriga Lisa Holm på Kinnekulle i juni i fjol.

Under fredagen lämnade advokat Björn Hurtig in kompletteringar i överklagandet av livstidsdomen mot klienten Nerijus Bilevicius.

Bilevicius dömdes till livstids fängelse för mordet i både tingsrätten och hovrätten.

Ifrågasätter datoraktivitet

I ett mejl till TT redovisar Hurtig ett antal omständigheter som Nerijus uppges ha berättat, som han anser stöder påståendet att alternativa gärningsmän och händelseförlopp inte kan uteslutas.

Bland annat ska datoraktivitet, som i utredningen har redovisats komma från Nerijus Bilevicius brors dator, i stället ha kommit från Nerijus egen dator. Det anses, enligt Björn Hurtig, kunna indikera att han var i sin bostad när Lisa Holm attackerades.

Frågetecken kring DNA

Advokat Hurtig ifrågasätter också att det inte har gjorts någon fördjupad DNA-analys av huvudhår i Lisa Holms trosor, där man också hittade djurhår.

Björn Hurtig skriver att utredningen inte visar vilken typ av djur som håren kommer ifrån och att Lisa Holm inte hade några husdjur.

Nerijus Bilevicius och hans advokat hoppas nu att de ska få ett prövningstillstånd i Högsta domstolen. HD ger prövningstillstånd endast om domen eller beslutet kan få betydelse som ett prejudikat eller om det finns ”synnerliga skäl”, som att det exempelvis förekommit grova felaktigheter under tidigare förhandlingar.