Nyheter

'Det var som en ren avrättning'

Av: 

Oisín Cantwell

lämnades att dö När det första skottet brann av på spelklubben försökte pokerspelaren fly, men hanns ikapp och sköts i ryggen. Sedan lämnades han att dö på trottoaren.
lämnades att dö När det första skottet brann av på spelklubben försökte pokerspelaren fly, men hanns ikapp och sköts i ryggen. Sedan lämnades han att dö på trottoaren.

NYHETER

GRUMS/STOCKHOLM. När mördaren började skjuta försökte pokerspelaren fly.

Men pistolmännen hann ikapp honom och sköt ner

honom på trottoaren.

–?De sköt honom i ryggen, säger ett vittne.

På måndagen anhölls två män, far och son, misstänkta för dådet.

Aftonbladet 9/6.

I villan i centrala Grums omsattes hundratusentals kronor varje vecka i illegala pokerturneringar.

Grannar och boende i området har i flera år känt till verksamheten, men polisen har inte gjort något. Tills i förrgår kväll, då en 30-årig man sköts till döds på trottoaren utanför.

Enligt uppgifter till Aftonbladet började hela händelsen med att den nu mordmisstänkte pappan och hans son krävde att få vara med och spela.

Bråkade om pengar

De släpptes in, men efter en stund började ett bråk.

Den 45-årige pappan ska, enligt flera uppgifter, för ett halvår sedan ha utpressat en person på klubben på 100?000 kronor. Efter det portades han och det ska vara det som orsakade bråket, enligt en källa.

–?De skrek och gormade på varandra om pengar, säger en annan person.

När det första skottet brann av försökte pokerspelaren fly ut på gården för att ta bakvägen genom trädgården. Men ett högt staket var i vägen och han vände åter ut på gatan.

I höjd med sin bil kom pistolmännen ikapp honom.

Han sköts med flera skott och lämnades blödande på trottoaren. När ambulansen anlände var han död.

–?Det var som en avrättning, de sköt honom i ryggen, säger ett vittne.

En annan spelare träffades också men lyckades fly till en pizzeria i närheten.

Misstänkt för mord

Den mördade 30-åringen kommer ursprungligen från Turkiet. Han träffade en svensk kvinna som var på semester där och flyttade till Sverige 2003.

De gifte sig, men skilde sig efter några år utan att få barn.

30-åringen jobbade som maskinist inom industrin åt ett uthyrningsföretag.

–?Vi visste att han spelade en del, Black Jack och roulette och poker. Men vi hade ingen aning om att han spelade för sådana här summor, säger en vän.

Den 45-årige mannen och hans 18-årige son hämtades tidigt i går morse av polisen.

De förhördes under dagen och senare på eftermiddagen anhöll chefsåklagare Tomas Olsson dem som skäligen misstänkta för mord och mordförsök.

Enligt vad Aftonbladet erfar nekar männen till anklagelserna och misstankarna bygger på vittnesuppgifter från deltagarna i pokerspelet.

–?Båda männen är kända av polisen sedan tidigare, säger Tomas Olsson.

Pappan bor i Värmland med sin fru och har fyra barn, han är dömd för mindre brott. Sonen är dömd för misshandel två gånger.

Vårdas på sjukhus

Pokerklubben i Grums har funnits i minst fyra år och turneringar och kontantspel har pågått tre gånger i veckan – enligt en källa på söndagar, onsdagar och fredagar. Från en liten bar serveras öl och whisky och under en vanlig kväll omsätter klubben i Grums mellan 50?000 och 100?000 kronor.

Även i Karlstad finns illegala pokerklubbar och där är, enligt uppgift, omsättningen betydligt högre – upp till en halv miljon per kväll.

Mannen som skadades i skottlossningen vårdas på Centralsjukhuset i Karlstad. Han sköts i bröstet, men skadorna bedöms som lindriga.

Det anses finnas en hotbild mot mannen och alla uppgifter om honom är belagda med sekretess.

ANNONS

REA: Upp till 50% på Nike - fynda kläder, skor och allt du behöver till träningen!

Extern länk från Nike

Shoppa här!

Publisert: