19-åring hade Oxievångsskolans stulna datorer

Publicerad 2019-12-19

En 19-årig man döms till skyddstillsyn efter att 50 stulna datorer från Oxievångsskolan påträffats i en lägenhet i Holma där mannen bott.

Till tingsrätten hävdar mannen att han inte kände till datorerna. Något som rätten tvivlar på då en av datorerna hittades i mannens bil.

Arkivbild.

Det var i juli förra året som 19-åringen fick tillgång till lägenheten av en kvinnlig bekant. Han uppger i förhör att han främst använt lägenheten till att förvara sin hund i, och att han bara sover där enstaka tillfällen under veckorna. Att ha någon aning om den stora mängd stulna datorer nekar han till. Och menar att det kan vara någon annan som vistats i lägenheten som lagt dem där.

 Tingsrätten tror dock inte på 19-åringen då han dels lämnat så vaga uppgifter om andra lägenhetsgäster att det inte gått att bekräfta, samt att han åkt runt i en bil tillsammans med en av Oxievångsskolans 50 stulna datorer. 

1 000 tabletter

Utöver de stulna datorerna påträffade polisen även nära 1 000 tabletter av narkotikaklassade preparat samt en mindre mängd flytande tramadol som är narkotika. Eftersom den åtalade nyss fyllt 18 år vid tillfället för brottet så bedöms det lämpligt att han avtjänar sitt straff i kontakt med frivården. Han döms därför till skyddstillsyn med föreskrifter.

Följ ämnen i artikeln