Hon gjorde sista iakttagelsen av Emilia, 20

Publicerad 2019-11-30

TOLLARP. 20-åriga Emilia Lundberg försvann från sin bostad den 22 november.

Polisen misstänker att hon har utsatts för ett brott.

Grannen Susanne – som är bekant med Emilia – såg henne gå iväg med en person strax före försvinnandet.

Grannen Susanne gjorde den sista iakttagelsen av Emilia Lundberg innan hon försvann.

Vid halv elva-tiden fredagen den 22 november gick Susanne ut från sin balkong för att röka. Då såg hon Emilia lämna sin bostad i sällskap med en annan person.

– Jag ser dem gå ut från hennes trappuppgång. Jag tänkte vad tunnklädd hon är. Hon hade en täckjacka och bara korta röda tights med bara ben, säger Susanne.

Personen som kom ut med Emilia var klädd i en lång grå kappa. Grannen Susanne kunde inte avgöra om det var en man eller kvinna. Men hon noterar att den andra personen är kraftigt byggd.

– De stannar vid cykelstället utanför. Personen som är med Emilia låser upp och tar med sig en cykel. Sedan går de på Odenvägen i riktning mot E22:an, säger Susanne.

Efter cirka 100 meter svänger Emilia och den andra personen till höger och försvinner bakom huset. Det är det sista Susanne ser av dem.

– Jag trodde bara hon skulle gå ett kort ärende. Eftersom hon var så tunnklädd och bara hade en liten handväska med sig.

Susanne är säker på att det var 20-åriga Emilia hon såg. Hon är bekant med henne sedan tidigare. Nu är Susanne väldigt orolig för vad som har hänt.

– Hon brukar alltid ha telefonen på. Det har ju aldrig hänt innan att hon har stängt av telefonen.

Vad vill du säga till de som kanske har upplysningar om Emilia?

– De måste höra av sig. Vi vill få hem Emilia välbehållen.

ANNONS