Kraftig explosion i bostadshus i Norrköping

Publicerad 2020-01-22

Strax efter klockan sex på onsdagsmorgonen inträffade en kraftig explosion i ett trapphus till ett bostadshus i Hageby i Norrköping.

Flera personer har fått lindriga skador.

– Det var en kraftig explosion. Vi har evakuerat de boende från trapphuset, säger Lennart Ågren, operatör på räddningstjänsten.

Klockan 06.18 larmades polis och räddningstjänst till en adress i stadsdelen Hageby i Norrköping. En kraftig explosion ska ha ägt rum på andra våningen i ett flerfamiljshus.

– Flera av fönstren på fastigheten har krossats, säger Lennart Ågren.

I samband med händelsen utbröt en mindre brand i trapphuset, alternativt i en lägenhet. Branden är nu släckt men de boende har evakuerats.

De personer som har evakuerats har kontrollerats av ambulanspersonal på plats. Enligt polisen har ingen så pass allvarliga skador att de behövt åka med ambulans till sjukhus.

Många i området vaknade av smällen

Polisen har spärrat av området kring huset. En teknisk undersökning har påbörjats.

– Exakt vad det här rör sig om är för tidigt att säga. Men det var en kraftig smäll och många som bor i området vaknade och ringde till oss, säger Åsa Willsund vid polisen i region Öst.

Polisens nationella bombskydd har också beordrats till platsen.

Händelsen utreds som försök till mord alternativ allmänfarlig ödeläggelse.

PODD Varför ökar sprängningarna i Sverige?

I nyhetspodden Aftonbladet Daily pratar vi med Aftonbladets Oisín Cantwell om den senaste tidens sprängningar i Sverige.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Följ ämnen i artikeln