Restaurangen stänger i Gränbystadens galleria

Publicerad 2020-06-05

Restaurangen i Gränbystadens galleria överlevde inte coronakrisen.

Den finska restaurangkedjan Classic Pizza tvingas stänga i Gränbystaden.

Coronapandemin blev till slut för mycket för den annorlunda matkedjan som flyttade in i gallerian för drygt ett år sedan.

Pizza och champagne.

Så profilerade sig den något annorlunda restaurangkedjan Classic Pizza, som har sitt ursprung i Finland, när man slog upp portarna i Uppsala och Gränbystadens galleria för drygt ett år sedan.

Efter att ha hållits stängd den senaste tiden kom nyligen beskedet att restaurangen stängs för gott.

Coronakrisen blev avgörande

Enligt Classic Pizzas grundare, och vd, Juha Toivanen, har inte förväntningarna infriats för restaurangen som är placerad i den södra delen av Gränbystadens galleria.

– Läget var okej, men försäljningen ökade för långsamt, lite för långsamt sett till våra förväntningar, skriver Classic Pizzas grundare och vd Juha Toivanen i ett mejl, till Upsala Nya Tidning.

Det som fällde det definitiva avgörandet var dock cornonakrisen som har slagit hårt mot hela restaurangbranschen. I stället blir nu den finska kedjans fokus att försöka överleva krisen.

– Sverige kommer fortsatt vara intressant för oss, men nu måste vi fokusera på att överleva den här pandemin för att kunna gå vidare, fortsätter Toivanen.