På söndag ändras Skånetrafikens tidtabell.
Foto: Robert Rosén/Arkiv
På söndag ändras Skånetrafikens tidtabell.

Bussturer dras in när tidtabellerna ändras

Publicerad:
Uppdaterad:
På söndag ändras Skånetrafikens tidtabell.
Foto: Robert Rosén/Arkiv
På söndag ändras Skånetrafikens tidtabell.

NYHETER

Allt färre åker med Skånetrafiken under pandemin.

För att rädda ekonomin införs därför nya tidtabeller.

I Malmö dras turer in både på region- och stadsbussarna.

Under coronapandemin har resandet med Skånetrafiken drygt halverats. Redan i mitten av juli meddelade därför Region Skåne att bussturerna kommer att bli allt färre i höst.

På söndag träder den nya tidtabellen (se faktaruta) i kraft och när det gäller bussarna i, samt till/från, Malmö är det ett flertal linjer som påverkas. Antalet turer kommer helt enkelt bli färre vid tidpunkter när få reser kollektivt.

Inga tidtabeller uppsatta

En annan nyhet är att det till skillnad från nu inte kommer sitta några tidtabeller uppe vid busshållplatserna. Någonting som Skånetrafiken förklarar hänger ihop med den rådande pandemin.

”Eftersom vi lever i en föränderlig tid kan tiderna för våra stads- och regionbussar ändras med kort varsel”, skriver de på sin hemsida.

Den nya tidtabellen kommer att gälla minst i några månader.

Inte ekonomiskt hållbart

– Det är vår förhoppning att detta ska gälla till nästa skifte av tidtabell i december, säger Carina Zachau (M), ordförande i kollektivtrafiksnämnden, till Kristianstadsbladet.

Skånetrafiken motiverar den nya tidtabellen med att det varken är ekonomiskt eller miljömässigt att köra bussar som knappt har några resenärer. Målsättningen är däremot att de indragna bussarna inte ska bidra till någon ökad trängsel.

ANNONS

Storsäljare

Malmö

Köp en deal, spara upp till 90%

Publicerad:

LÄS VIDARE