Centerpartistens sms till 16-åring han misstänkts ha köpt sex av: ”Vill leda dig i koppel”

Av: Sophie Tanha

Publicerad:
Uppdaterad:

En lokal centerpartistisk politiker har åtalats misstänkt för att ha köpt sex av ett barn fyra gånger.

Som bevis för sexköpen har polisen flera sms och chattkonversationer där den 44-åriga politikern skriver vad han ska göra med 16-åringen när de ses.

Till flickan skriver han att han vill ”leda dig i koppel till sängen där jag vill binda dig” följt av fler explicita detaljer.

Flickan var 16 år när de träffades på en restaurang i anslutning till Grand Hotel i Stockholm för första gången 2018.

”Jag tar med mig 5 000 kronor. Hoppas det känns ok som timarvode”, skriver mannen. I samma meddelande frågar han om det kommer finnas möjlighet för dem att resa i väg tillsammans.

”5 000 går bra (...) ska vi resa någonstans så behöver vi planera så jag vet vad jag kan säga till min mamma”, svarar 16-åringen.

De hade kommit i kontakt med varandra via en sugardejtinghemsida, som beskrivs som en plats där de vackra kan möta de framgångsrika och generösa.

Mötena ska ha skett på Grand hotell i Stockholm.
Foto: Jonas Ekströmer / TT
Mötena ska ha skett på Grand hotell i Stockholm.

”Åt bara hamburgare”

I förhör säger politikern att pengarna som bytte händer på Grand Hotel var en gåva för att visa uppskattning för henne som person. Han nekar till att ha köpt sex. När de träffades på hans hotellrum åt de bara hamburgare, säger han.

Men andra chattkonversationer visar att han hela tiden haft annat än hamburgare i åtanke. Han återgår ofta till att vilja binda och dominera henne. Vid flera tillfällen nämner han kopplet, som han i ett sms skriver att han vill ”leda henne till sängen med” efter att hon utfört oralsex på honom. När 16-åringen vid ett annat tillfälle skickar en bild på sin hund svarar han: ”Fin hon är i sitt koppel precis som hennes matte är i sitt”.

Politikern åtalad misstänkt för att ha köpt sex av barn vid fyra tillfällen. I förhör nekar han både till att ha betalat henne för sexuella handlingar, men menar också att han inte visste hur ung hon var.

Men genom att läsa meddelanden som mannen skickar till flickan formas en annan bild än den han ger i förhör.

Nekar till brott

Inför deras fjärde träff har mannen bett flickan skicka en lista på vad hon önskar sig när hon fyller år.

När de möts några dagar senare ger han henne en present: en Gucci-väska han köpt för 17 750 kronor. Dagen efter skriver han och önskar grattis på födelsedagen.

– Det var inte betalning för sex, det var det inte. Det var ett sätt att försöka charma en person som man ville ha sex med, säger politikern i förhör.

Efter det fortsätter onlinekonversationen med mannens grafiska beskrivningar av vad han vill göra med tonåringen.

”Jag tar av dig dina kläder och du får sätta på dig ett halsband och handbojor. Jag binder dig i sängen med fötterna isär och smiskar dig” skriver han och fortsätter med fler obskyra detaljer.

Flickan svarar: ”Okej!”.

Mannen har nu på Centerpartiets uppmaning avsagt sina uppdrag och gått ur partiet.

Publicerad:

LÄS VIDARE