Kvinna död efter attack på centralstation – en gripen

Publicerad 2021-04-15

Kvinnan attackerades av knivmannen i en gångtunnel under perrongerna på Linköpings tågstation, enligt uppgift till Aftonbladet.

Hon fördes svårt skadad till sjukhus men hennes liv gick inte att rädda.

En man har gripits.

En man har gripits misstänkt för “grovt våldsbrott” på centralstation i Linköping. Larmet kom vid 10.53 och tre minuter senare var första patrullen på plats.

11.00 uppger polisen att en man har gripits. Mannen är i 40-årsåldern, uppger polisen.

Han ska i en av tunnlarna som går mellan perrongerna på tågstationen ha angripit en kvinna i 45-årsåldern. Kvinnan är förd till sjukhus och polisen uppger att hon var ”väldigt svårt skadad” vid avfärd.

– Det ska vara ett allvarligt angrepp, säger Björn Öberg.

Enligt uppgift till Aftonbladet ska kvinnan ha knivhuggits av mannen.

Vid 14-tiden uppger polisen att kvinnan dog och ärendet utreds nu som mord.

– Kvinnan som är i 45-årsåldern har avlidit, säger Thomas Agnevik vid polisen i Region Öst.

Mannen var vid 15-tiden fortfarande gripen och ännu inte anhållen.

Eftersom många människor befunnit sig i området ber polisen alla som sett händelsen eller delar av den att höra av sig till polisen på plats.

– En del vittnen har vi redan fångat upp men är det någon vi inte kommit i kontakt med är vi måna om att de ger sig till känna, säger Björn Öberg.

Han berättar också att ingen får kliva av tåg i Linköping för tillfället. Redan sex minuter efter första larmet stoppades tågtrafiken av Trafikverket.

– Det handlar om att det rör sig om en brottsplats som det ska genomföras en teknisk undersökning på och då är det inte möjligt att släppa igenom människor, säger Björn Öberg.

I området finns kameraövervakning och polisen kommer att undersöka om händelsen eller delar av förloppet fångats av dessa.

ANNONS