Därför vill Israel inte ha vapenvila

PODD Wolfgang Hansson om situationen

Publicerad 2021-05-18

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på Lyssna-knappen

Konflikten mellan Israel och Palestina fortsätter.

Sjukvården är på väg att kollapsa och stora delar av elnätet är utslaget i Gaza. I helgen pratades det om vapenvila - men istället trappades konflikten upp och verkar just nu bara att eskalera. FN:s säkerhetsråd hade krismöte i helgen och har begärt att striderna ska upphöra.

I det här avsnittet av Aftonbladet Daily så pratar vi om det senaste som hänt i konflikten mellan Israel och Palestina. Varför har konflikten blossat upp just nu och går det ens att få ett avslut på den långvariga konflikten?

Gäst: Wolfgang Hansson, utrikespolitisk kommentator på Aftonbladet.

Programledare: Jenny Ågren.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify

Följ ämnen
Israel

Aftonbladet Daily är daglig podcast som sammanfattar och fördjupar aktuella nyhetshändelser och samtidsfenomen. Varje vardag intervjuar vi experter och reportrar för att ge en lite större bild av de nyheter som dominerar flödet.

Avsnitten släpps klockan 04.00 varje morgon och man kan prenumerera i alla podcast-appar som till exempel Podcaster, Spotify eller Acast. Om man följer Aftonbladet i sin smarta högtalare kan man dessutom få Aftonbladet Daily direkt i sitt nyhetsflöde. Aftonbladet Daily görs av Olivia Svenson och Jenny Ågren.

 
Prenumerera på Aftonbladet Daily:
 På iTunes
 På Acast
 Spotify
 Via RSS


Mer från Aftonbladet Daily


ANNONS