Anmäler granne – för hans pruttande

Av: Malin Wigen

Publicerad:
Uppdaterad:

En kvinna i ett hyreshus ska, enligt utsago, fått stressrelaterade sjukdomar av de högljudda pruttarna från grannen. Nu kräver hon att hela familjen ska flytta, skriver Hem & Hyra.

Konflikten mellan de två grannarna i ett hyreshus i Eskilstuna har pågått under fyra års tid. Kvinnan har tyckt att grannarna ovanför henne har stört och har därför hört av sig till hyresnämnden för att få bostadsföretaget att vidta åtgärder, skriver Hem & Hyra.

Den första gången skrev bostadsföretaget en skriftlig överenskommelse med henne om att prata med familjen om klagomålen. Men enligt kvinnan har störningarna blivit värre och hon har återigen vänt sig till hyresföreningen. Den här gången har hon klagat på att mannen i familjen ”släppt väder” när han suttit eller legat ned på golvet ett par gånger. Det ska ha låtit så högt att det hörts ned till hennes lägenhet. Förutom högljudda pruttljud ska mannen bland annat ”starta en borrmaskin i jämna mellanrum under hela natten” och ”slänga golfbollar längs golvet”.

Har fått stressrelaterade sjukdomar

Enligt kvinnan har det gått så långt att hon fått stressrelaterade sjukdomar av pruttljuden och de andra störningarna – och hänvisar till en paragraf i hyreslagen om störningar. Hon vill att familjen omedelbart ska vräkas eller flytta någon annanstans.

Bostadsbolaget hävdar dock att de fullföljt sina åtaganden och pratat med den utpekade familjen. De har även försökt att få till ett medlingssamtal mellan de berörda grannarna, men de har inte velat. Dessutom ska det inte vara andra grannar som klagar, skriver Hem & Hyra.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN