Sofia – den bäst klädda kungligheten

Uppdaterad 2015-10-12 | Publicerad 2015-10-11

Aftonbladets Nina Campioni sätter betyg på dopgästernas klänningar

Prinsessan Sofia sopade mattan med de andra sessorna och får full pott av Aftonbladets modeexpert Nina Campioni.

Så här välklädda var dopgästerna.

Prinsessan Sofia

Prinsessan Sofia: Betyg: 5 av 5 plusBetyg: 5 av 5 plus

Sofia, åh Sofia! Sofia är utan tvekan den bäst klädda kungligheten i, ja, jag vågar säga världen nu. För det här var helt otroligt snyggt. Den här röda färgen är klockren, både till hennes mörka färger och rent modemässigt hösten 2015. Matchat med djupt röda sammetsklackar och en rosa rosett. Så läckert. Och knytet i halsen - trendigaste detaljen just nu. Bäst klädd, utan tvekan.

Prinsessan Madeleine: Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

Prinsessan Madeleine

Urtjusig klänning - något oförklarlig coiffe. Klänningen är elegant och enkel i sin modell men blir spännande i mönstret som skapar liv och energi. Färgerna är väldigt behagliga och klär henne. Men om vi då ska snacka om coiffen eller de här blommorna hon har i håret. Vem tyckte att det var en bra idé, undrar jag? De sticker ut alldeles för mycket från helheten och tar fokus från resten av looken. En coiffe ska addera och skapa en helhet, inte ta över. Men i övrigt, väldigt tjusigt!

Kronprinsessan Victoria: Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

Kronprinsessan Victoria

Well, hello there lilla bulan! Det är något visst med babybulor alltså, och Victoria ser ju fantastisk ut i den här riktigt adliga färgen även om själva klänningen i sig är lite småtrist och med den där ”Drottning Elisabeth”-hatten får hon en riktigt old school-look. Men förvisso, tanten är den trendigaste förebilden i höst, så Kronprinsessan visar verkligen vägen här.

Drottning Silvia: Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

Drottning Silvia

Drottningen klär, även hon i blått. Så idag har vi tre olika nyanser av blått på ”front row”. Silvia är ju proffs och gör sällan någon ”klädmiss”, rutinerad förstås. Idag sticker hon dock inte heller ut, hon är väldigt diskret klädd. Ska jag klaga på något så är det skorna, det hade varit snyggare med en mörkare ton. Den här ljusa varianten gör att hon nästintill ser barfota ut.

Eva Maria O’Neill: Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus

Eva Maria O’Neill

Förvisso kan man förstå att mamma O’Neill tycker det är kallt i Sverige just nu, vi fryser nog alla lite ute i stugorna. Men inne i kyrkan borde det väl ändå vara hyfsat mysvarmt kan man hoppas. I alla fall varmt nog så man kan öppna översta knappen i jackan. Å andra sidan så verkar jackan tunn och kall, hon borde kolla Klart.se innan hon klär sig.

Katarina von Horn: Betyg: 4 av 5 plusBetyg: 4 av 5 plus

Katarina von Horn

Äntligen någon som fick in lite 70-talskänsla på den här annars ganska stramt eleganta tillställningen. Den här klänningen skriker förvisso inte hippie rakt ut men det kanske vi inte kan förvänta oss det här adliga kalaset men en liten gnutta edge var det ändå att komma i den här snygga saken. Svart botten och härligt 70-talsblommigt mönster. Hon sticker ut och jag gillar det!

Andrea Brodin: Betyg: 4 av 5 plusBetyg: 4 av 5 plus

Andrea Brodin

Snyggt! Gillar att hon visar upp den senaste kjollängden, det vill säga ”tantlängden”, där kjolen eller klänningen går ner över knäet och gärna ända ner på vaden. Tro det eller ej, men den längden är just nu hetare än kort-kort. Tjusigt också med den lilla pälsjackan (vi hoppas den är oäkta) som också är trendmässigt perfekt.

Louise Gottlieb: Betyg: 5 av 5 plusBetyg: 5 av 5 plus

Louise Gottlieb

Wow! Det här var riktigt tjusigt! Här har man lyckats vara trendig, vrålelegant och samtidigt så att säga ”lämpligt” klädd för ett kyrkligt dop. Det är inte helt lätt att få till den mixen så att alla är nöjda, men det här är full pott från de klassiskt snygga pumpsen till den eleganta coiffen (hatten). Toppbetyg!

Natascha Abensperg und Traun: Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus

Natascha Abensperg und Traun

Länge satt man och undrade - vad är det för en röd blomsterbukett som är där längst fram vid dopfunten? Jo, det visade sig vara Chris syster och Nicolas fadder Natascha som piffat upp sin annars ganska diskreta svarta look med en rejält uppseendeväckande coiffe. Snyggt? Inte det minsta.

Anna Kinberg Batra: Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

Anna Kinberg Batra

Smakfullt klädd i djupt lila ton på klänningen och med en jacka som har en väldigt trendriktig 50-talsdesign. Hade varit ännu snyggare att matcha färgen på jackan med klänningen, en dovare jordig ton hade varit perfekt. Men klart mer än godkänt och ska vi jämföra med kollegor på politikersidan så är det här världsklass!

Ebba Busch Thor: Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

Ebba Busch Thor

Brrrr...Kanske en lite för somrig klänning om vi ska gå efter mönster och material. Det ser i alla fall rejält kallt ut. Modellen är annars väldigt söt och passar både henne och tillfället mycket bra!

Ellen Dinkelspiel: Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus

Ellen Dinkelspiel

Fin färg på den här klänningen som har ett tjusigt snitt med lite längre kjoldel bak än fram. Modellen är kanske inte den mest smickrande då den framifrån får en lite, tja vad ska vi säga…tält-liknande karaktär. Annars välmatchad look från topp till tå.

Vicky Magnusson: Betyg: 4 av 5 plusBetyg: 4 av 5 plus

Vicky Magnusson – 4 plus Tjusigt! Vicky är alltid elegant och både mönster, färg och volanger är naturligtvis haffade direkt ur vilket trendriktigt modemagasin som helst. Hon fixar till och med att se naturlig ut med den där UFO-likanande coiffen på huvudet. Inte illa.

Tjusigt! Vicky är alltid elegant och både mönster, färg och volanger är naturligtvis haffade direkt ur vilket trendriktigt modemagasin som helst. Hon fixar till och med att se naturlig ut med den där UFO-likanande coiffen på huvudet. Inte illa.