Seriemördare greps med man bunden i sängen

TT

Publicerad 2019-02-05

Den kanadensiske trädgårdsmästaren Bruce McArthur, 67, har erkänt morden på åtta män i Toronto.

Nu berättar polisen att han hade ännu en man bunden vid sin säng när han greps.

Trädgårdsmästaren McArthur greps i februari förra året och en stor utgrävning tog vid, där polisen grävde upp en villatomt i utkanten av Toronto och hittade kvarlevor av offer efter offer i blomlådor som 67-åringen placerat ut i sitt arbete.

Förra veckan erkände McArthur morden på åtta män. Samtliga misstänks ha träffat honom i stadens hbtq-vänliga kvarter som kallas "The Gay Village".

Vid domstolsförhandlingar om de rättsliga påföljderna berättade åklagarsidan på måndagen hur de följde spår – övervakningsbilder på bilar och anteckningar i försvunna personers kalendrar – tills dagen då de grep Bruce McArthur.

När han greps fann de en man bunden i sängen i hans lägenhet, med en lufttät läderhuva över huvudet, rapporterar bland andra tidningen The Globe and Mail. Mannen har vittnat om hur McArthur försökte tejpa igen hans mun kort före det att polisen knackade på dörren. Polisen misstänker att mannen var på väg att bli ett nionde offer.

Rättens ordförande varnade åhörarna – bland dem många anhöriga och vänner till offren – för känsliga detaljer i utredningen. McArthur hade bland annat klätt ut sina döda offer och fotograferat dem, samt sparat affischer där de försvunna männen efterlystes.

Utredningen beskrivs som en av de största brottsutredningarna i Toronto hittills. Minimistraffet för mord är livstids fängelse med möjlighet till villkorlig frigivning först efter 25 år.

Följ ämnen i artikeln