Anhöriga sörjde på olycksplatsen

Publicerad 2020-09-18

En 12-årig pojke och två personer i 20-årsåldern sörjs av släkt och vänner efter dödskraschen. Under fredagen samlades anhöriga i en ring på vägen där den tragiska olyckan ägt rum.

Alla fattade varandras händer.

– Det var känslosamt. Man visade samhörighet med varandra, säger Mats Magnusson, kyrkoherde i Värby församling.

Vid 16-tiden på fredagen samlades ett 50-tal anhöriga och vänner vid Bokskogen för att sörja de tre som omkom i den våldsamma bilkraschen.

Polis var på plats och hjälpte till genom att spärra av vägen. Tack vare det kunde de sörjande gå på den smala vägen fram till olycksplatsen – utan att riskera att påkörda.

Anhöriga och vänner tände ljus och lämnade blommor samt hälsningar vid eken – där två personer i 20-årsåldern och en 12-årig pojke hade omkommit.

Bilen kraschade på Görans och Britts tomt.

De döda var släkt

Enligt uppgifter till Aftonbladet hade 12-åringen ett släktband till en av de andra i bilen.

Flera hälsningar vid eken var riktade direkt till den unge pojken.

”Jag älskar dig”

Så stod det i rött på en sten som hans mamma hade målat.

Kyrkoherde Mats Magnusson fanns på plats.

Kyrkoherde Mats Magnusson, Värby församling, fanns på plats för att stötta. Han följde de sörjande fram till olycksplatsen.

Mats Magnusson berättar att närmast anhöriga gick fram först och lade blommor vid eken. Sedan gick resten av följet fram.

– Några grät och några var tysta. Efter ceremonin ställde sig alla i en stor ring på vägen och höll varandra händerna – det var väldigt starkt och känslosamt, berättar Mats Magnusson.

Vill höja säkerheten

Efter minnesstunden dröjde några unga killar kvar. De stod tysta kvar och tittade länge på de brinnande ljusen.

– Jag ville gärna komma hit med blommor. Det kändes viktigt, sa Jonathan när han hade samlat sig.

Hans vän Jesper menade att säkerheten borde höjas vid vägen. Han tror att den stora mängden rådjur i området kan ha orsakat olyckan.

– Man borde sätta upp viltstängsel längs med hela den här vägen. Även om vi inte vet om det var det som hände. Det hade gjort vägen säkrare, sa Jesper.

Följ ämnen i artikeln