Nivette Dawod nomineras till Stora journalistpriset

Av: Josefine Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Aftonbladets reporter Nivette Dawod nomineras till Stora journalistpriset.

Hon nomineras för sin insats i Aftonbladets coronachatt.

– Det känns helt fantastiskt. Så himla kul att det kan komma något roligt ur det här skitåret, säger hon.

Under fredagen tillkännagavs nomineringarna i årets upplaga av Stora journalistpriset.

En av de tolv nominerade är Aftonbladets reporter Nivette Dawod. Hon nomineras i kategorin Årets Röst för sin insats i Aftonbladets coronachatt.

– Jag känner mig redan nu som en vinnare. Bara att få nomineringen och motiveringen och läsarnas kärlek i chatten känns helt fantastiskt, säger hon.

Juryn: ”Redaktionens varma och trägna röst”

Juryns nominering löd: “Inga frågor är för små, ingen läsare ovälkommen. Hon är lugnet i stormen och redaktionens varma och trägna röst”.

– Det är otroligt hedrande. Jag har hela tiden tänkt att jag bara gör mitt jobb. Samtidigt känns det som att en nominering i just den här kategorin även säger något om den jag är som person. Jag tror att min mamma och pappa är väldigt stolta i dag över den person de uppfostrat, och det är jag också, säger hon.

Hyllas i coronachatten

Priset är Sveriges mest prestigefyllda pris för journalister. På grund av pandemin presenterades nomineringarna digitalt via ett webbsänt studioprogram från Filmhuset i Stockholm.

Efter att nomineringarna tillkännagavs öste gratulationer in i coronachattens kommentarsfält.

– Stort stort tack till alla. Vi har gjort det här tillsammans. Aftonbladet är ingenting utan sina läsare. Samtidigt vill jag tacka alla mina superduktiga kollegor. Jag har inte gjort det här helt själv utan det är ett fint lagarbete som jag är så otroligt stolt över. Jag tror att det bara hade kunnat ske på ett ställe som Aftonbladet där vi vågar och vet vad läsarna vill ha, säger hon.

Varje år delas priset ut i fem klasser. Årets Avslöjande, Årets Berättare, Årets Förnyare, Årets Röst och Lukas Bonniers Stora Journalistpris.

Vinnarna i respektive kategori kommer i år att presenteras dag för dag mellan den 16 och 20 november klockan 11.00. Prusutdelningarna sändas digitalt och programmet leds av SVT:s Anders Holmberg. Under torsdagen den 19 november gästar och intervjuas Michael Barbaro, programledare av The New York Times podcast The Daily.

Prissumman i varje kategori är 100 000 kronor.

Publicerad: