Stor sökinsats efter försvunnen 17-åring

Kan sakna både jacka och skor

Uppdaterad 2021-02-05 | Publicerad 2020-12-05

Försvarsmakten, polisen, och frivilligorganisationer fortsätter att söka efter 17-åriga Mattias i Ljungby.

Över ett dygn efter försvinnandet är han fortfarande spårlöst försvunnen.

Polisen har stärkt insatsen under söndagen.

– Vi är väldigt många som letar nu, säger Sara Andersson, polisens presstalesperson Region Syd.

Försvunne Mattias, 17.

Mattias, 17, har varit spårlöst försvunnen sedan natten mot lördag. Klockan 00.30 lämnade han en adress i stadsdelen Hjortsberg. Där ska han ha umgåtts med vänner i en bostad, men aldrig kommit hem.

Vid försvinnandet var Mattias klädd i jeans. Det är okänt vad han hade på överkroppen. 17-åringen är cirka 175 cm lång, blond och har smal kroppsbyggnad. Eventuellt saknar han både jacka och skor.

Polisen misstänker i nuläget inget brott bakom hans försvinnande, men vädjar till allmänheten efter tips om var Mattias kan befinna sig.

En stor sökinsats har pågått i området under hela lördagen. Ett stort antal polispatruller, inklusive hundpatrull och rytteri, har deltagit i sökandet.

– Vi vidtar alla nödvändiga åtgärder och har även drönare på plats, säger Sara Andersson, presstalesperson Region Syd.

På söndagen rustades insatsen upp med ännu fler patruller, hjälp från sjöräddningen, försvarsmakten och en spårsökshundgrupp.

– Igår hann man inte riktigt kraftsamla, nu har man hunnit förbereda sig väldigt väl. Så vi är väldigt många som letar efter Mattias nu, säger Sara Andersson på söndagsförmiddagen.

Flera frivilligorganisationer deltar också i sökandet efter den försvunna 17-åringen. I Ljungby köar frivilliga för att hitta Mattias.

Mycket lite information

Efter den sista säkra synliga punkten har polisen mycket lite information, trots många tips.

– Vi har pratat med alla som har varit med honom den sista tiden innan försvinnandet. Han ska ha umgåtts med vänner i bostaden där han sedan försvann ifrån. Men det finns i princip inga säkra uppgifter, Säger Sara Andersson.

Sökandet kommer att fortsätta under dagen.

– Vi är väldigt många som letar. Vi har flera hundpatruller, drönare, utredare, vanliga patrullerande, rytteri, sjöräddningen och försvarsmakten som letar efter honom, säger Sara Andersson.

Polisen vädjar till allmänheten om tips eller iakttagelser som kan leda till att Mattias hittas.

Ser du Mattias i detta nu, ring 112. Har du uppgifter om var Mattias har befunnit sig under natten vid hans försvinnande ring 114 14.

– Vi vill väldigt gärna hitta honom välmående, säger Sara Andersson.

ANNONS