Smittspridningen fortsätter öka i Skåne

Av: Frida Carlqvist

Publicerad:
Uppdaterad:
Region Skånes logotyp på regionhuset i Dockan, Malmö.
Foto: Johan Nilsson/TT
Region Skånes logotyp på regionhuset i Dockan, Malmö.

Coronavirusets framfart ökar återigen i Skåne.

På bara tre veckor har det genomsnittliga antalet fall ökat från under 40 till runt 70 nya fall per dygn.

– Vi måste verkligen hjälpas åt nu så att detta inte skenar iväg, säger regionens smittskyddsläkare Eva Melander i ett pressmeddelande.

Smittspridningen av coronaviruset fortsätter att öka i hela Skåne, skriver regionen i dag i ett pressmeddelande. Något som oroar särskilt är att det även ökar inom omsorgen i kommunerna, skriver regionen i pressmeddelandet.

– Det är oroväckande signaler om att smittan åter syns inom den kommunala omsorgen eftersom det drabbar äldre och sköra. Vi måste verkligen hjälpas åt nu så att detta inte skenar iväg. Fortsätt håll avstånd, tvätta händerna ofta och avstå från att träffa andra om du känner dig sjuk. Telefon- och videosamtal är ett bra sätt att hålla kontakt om man inte vill utsätta varandra för smitta, säger smittskyddsläkaren Eva Melander i pressmeddelandet.

Det genomsnittliga antalet nya fall räknat på de föregående 7 dagarna enligt regionens senaste siffror ligger nu på 73. De senaste två dygnen har över 100 fall konstaterats per dygn.

Det är fortfarande mest smitta bland personer som är mellan 19 och 49 år. 13 patienter vårdas på vårdavdelning – alltså fyra fler än i går – och två personer vårdas med intensivvård.

ANNONS

Storsäljare

Malmö

Köp en deal, spara upp till 90%

Publicerad:

LÄS VIDARE