Kobe (Japan)

Lärare mobbade kollega – gnuggade currysoppa i ögonen

Av: 

Oscar Schau

NYHETER

Ett fall av brutal mobbning på en skola har fått stor uppmärksamhet i Japan.

Tre lärare ska ha systematiskt ha utsatt kollegor för övergrepp under lång tid, bland annat genom att hälla stark soppa i ett av offrens ögon, skriver Japan Today.

Det var på fredagen som den lokala utbildningsnämnden i den japanska orten Kobe gick ut med ett uttalande kring fallet.

Enligt nämnden så ska en 20-årig lärare ha anklagat fyra kollegor på Higashisuma Elementary School för att ha utsatt honom för mobbing under över ett års tid.

Kollegorna, samtliga lärare mellan 30 och 40 år, tre män och en kvinna, ska enligt mannen ha tvingat honom att dricka alkohol, slagit honom och vandaliserat hans bil.

De ska också ha använt hans telefon för att skicka obscena meddelanden till en kvinnlig kollega, samt dränkt honom i stark currysoppa och sedan gnuggat chilin i hans ögon.

Var engagerade mot mobbning

De fyra lärarna har erkänt att de utsatt den 20-årige kollegan för övergreppen, samt att de utsatt ytterligare tre kollegor för mobbning, också de i 20-årsåldern.

Trakasserierna ska ha bestått av glåpord och sexuella övergrepp.

Samtliga förövare ska under tiden som de utsatte sina kollegor ha varit aktiva i skolans anti-mobbningprogram. De har nu tagits ur tjänst.

Fallet ska först ha uppdagats i juli i år, men då avvisats av skolan som ett ”bråk bland personalen som fått en intern lösning”

Publisert:

LÄS VIDARE

Övergreppsanklagade präster jobbade i Sverige

ÄMNEN I ARTIKELN

Kobe (Japan)

Mobbning

Sexuella övergrepp

Soppa

Japan