Polisman och hans fru drev massagebordell – åtal för grovt koppleri

Av: Anders Johansson, Josefine Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

En polis och hans fru har tjänat 11 miljoner på att driva en bordell i Stockholm, enligt åklagaren.

Massagesalongen användes för att sälja sexuella tjänster.

Nu åtalas paret för grovt koppleri och bokföringsbrott.

Razzian mot salongen ägde rum i maj i centrala Stockholm.
Foto: STEFAN JERREVÅNG
Razzian mot salongen ägde rum i maj i centrala Stockholm.

Efter en lång tids spaning slog polisen till mot den misstänkta massagebordellen. I sexköpsrazzian greps den man och kvinna som nu åtalas, misstänkta för att ha bedrivit en omfattande bordellverksamhet i Stockholm.

– Jag har åtalat paret för grovt koppleri eftersom de tillsammans bedrivit en massagesalong i centrala Stockholm där de har främjat och utnyttjat att flera målsäganden har sålt sexuella tjänster mot ersättning. Jag menar att kvinnan har sett till att andra kvinnor varit där och sålt sexuella tjänster, säger chefsåklagare Per Nichols, i ett pressmeddelande.

Mannen anställd inom Polisen

Mannen är anställd som polis i Stockholm. Om han ska få behålla sin anställning ska nu beslutas av Polismyndigheten.

Foto: STEFAN JERREVÅNG
Polisen kunde föra razzia efter en längre tids spaning.
Foto: STEFAN JERREVÅNG
En polis bär ut beslagtaget material från den misstänkta bordellen.

Polismannens hustru åtalas dessutom för grovt bokföringsbrott, och mannen för medhjälp till bokföringsbrott. Paret ska ha tjänat flera miljoner kronor som de inte bokfört, enligt utredningen.

– Åtalet innefattar dels att paret har utnyttjat kvinnorna och tjänat pengar på deras sexförsäljning, dels har det varit allvarliga brister i bokföringen. Jag påstår att brottsvinsterna har uppgått till flera miljoner kronor under perioden. Endast en liten del av den beräknade totala försäljningen som bedöms till drygt 11 miljoner har tagits upp i redovisningen, säger åklagaren Per Nichols.

Av utredningen framgår att även hustrun sålt sexuella tjänster under flera års tid.

”Utmärkt utfört spaningsarbete”

Brotten ska ha begåtts mellan maj 2018 och maj 2020. Vid en husrannsakan beslagtogs 530 000 kronor i kontanter. Utredarna har även säkrat tillgångar på bankkonton på cirka 2 miljoner.

– Åtalet är ett resultat av ett utmärkt utfört spaningsarbete från polisens sida och att en av de utsatta kvinnorna gjorde en anmälan. Ärendet har utretts av utredare dels på avdelningen för särskilda utredningar, dels på människohandelssektionen inom Polismyndigheten, säger Per Nichols.

Mannen åtalas även för brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor, brott mot vapenlagen samt dopningsbrott. Av åtalet framgår att polismannen haft fyra militära larmminor, två militära lyspatroner samt 14 militära patroner hemma i bostaden. Där hittades också två olika sorters tabletter som är klassade som dopningsmedel.

Paret har suttit häktade på sannolika skäl sedan den 20 maj.

Publicerad:

LÄS VIDARE