Då ska du passa på att njuta av sommarvärmen

Publicerad 2020-07-30

På fredag och lördag kan det vara läge för ett dopp.

På fredagen drar högsommarvärmen in över Malmö igen. Men passa på att njuta, det fina vädret är inte här för att stanna.

– Tyvärr så är det mer regn på väg, säger Marcus Sjöstedt, meteorolog på SMHI.

Efter den senaste tidens ostadiga och kallare väder ser det ut att bli riktigt fint i Malmö under den kommande helgen. Åtminstone en del av den.

– Vi har en varmfront och betydligt soligare väder som drar in redan på fredagen med en temperatur på runt 22 grader, säger Marcus Sjöstedt, meteorolog på SMHI, som lovar ännu bättre väder på lördagen.

– Lördagen ser ut att bli den bästa med mestadels sol och en temperatur som stiger till 24 grader. Men det gäller som sagt att passa på, för sedan blir det betydligt sämre igen.

Regn på söndag

Redan på söndagsförmiddagen drar regnet in västerifrån, och med den också kallare temperaturer som ser ut att bli kvar även nästa vecka.

– Det kommer att bli ganska ostadigt med mycket moln och en del regn, och det fortsätter även nästa vecka, fortsätter Marcus Sjöstedt.

Finns det någon chans till sol?
– Ja, det kommer inte att regna hela nästa vecka, chansen till sol finns. Men de riktigt varma temperaturerna är över för den här gången.

Följ ämnen i artikeln