Polisen tvivlar på tanzanisk politikerattack

TT-AFP

Uppdaterad 2020-06-13 | Publicerad 2020-06-12

Tanzanias president presidenten John Magufulis och hans regering har anklagats för att tysta avvikande åsikter och trakassera politiska motståndare. Arkivbild.

Polisen i Tanzania tvivlar på oppositionsledaren Freeman Mbowes uppgifter om att han tidigare i veckan attackerades av okända gärningsmän i huvudstaden Dodoma.

Enligt polisens talesperson David Misime finns det inga bevis för att Mbowe attackerats. Trots att det befann sig människor i närheten av det påstådda angreppet har ingen sett eller hört något, hävdar polisen.

Det var i början av veckan som Freeman Mbowe föras till sjukhus, bland annat med ett brutet ben, efter vad som sades vara en nattlig attack.

Freemans parti Chadema fastslog då att det rörde sig om en politiskt motiverad attack eftersom partiledaren kritiserat regeringen för att mörklägga spridningen av coronaviruset i Tanzania.

Myndigheterna i det östafrikanska landet slutade uppdatera statistiken kring viruset i april.

Mbowe och flera andra oppositionsoledare frihetsberövades kort i mars i anslutning till en protest mot presidenten John Magufulis regering, som anklagas för att tysta avvikande åsikter och trakassera politiska motståndare.