Åtalas för mobilstölder – värda 750 000 kronor

Publicerad 2020-05-28

Kvinnan misstänks ha lurat till sig 101 mobiltelefoner.

En Malmöbo misstänks ha lurat till sig över hundra mobiltelefoner.

Till ett samlat värde av knappt 750 000 kronor.

Nu åtalas hon i Malmö tingsrätt.

Under en veckas tid, vid årsskiftet 2018–2019, uppges kvinnan i 30-årsåldern ha lurat till sig inte mindre än 101 mobiltelefoner. Därför åtalas hon nu för grovt bedrägeri i Malmö tingsrätt.

Enligt den stämningsansökan som lämnats in vilseledde kvinnan en av landets största telekomoperatörer att genom postombud lämna ut telefonerna till antingen kvinnan själv eller en medgärningsman.

Signerade med BankID

Kvinnan misstänks ha beställt telefonerna och angivit en annan person som beställare. Hon har därefter signerat mottagandet av leveranserna med sitt eget BankID för att kunna hämta ut telefonerna hos postombuden.

Alternativt har hon via råd fått minst en annan person att skapa ny BankID i hennes identitet för att medgärningsmannen på så vis kunnat visa sig behörig och kunna hämta ut telefonerna.

Skadestånd på 580 000

Telefonerna hämtas ut i ett stort antal butiker i Malmö, Landskrona, Helsingborg, Påarp, Dalby, Staffanstorp och Vellinge.

Det totala värdet på telefonerna uppgår enligt åtalet till 746 590 kronor.

Kvinnan krävs nu på ett skadestånd värt knappt 580 000 kronor, vilket är inköpspriset, av det bolag hon uppges ha lurat.