Här slumrar Biden till under klimatmötet

Uppdaterad 2021-11-03 | Publicerad 2021-11-02

Mitt under det pågående klimattoppmötet i Glasgow tycks USA:s president Joe Biden nicka till.

Klippet har nu blivit en av mötets stora snackisar – somnar han eller blundar han bara?

Filmsnutten har spridits sedan en reporter på Washington Post lade ut det på Twitter. I klippet syns Biden, 78, blunda i flera sekunder innan en person ur hans stab kommer och viskar något i hans öra. Sedan applåderar Biden talaren och gnuggar sig i ögonen.

Joe Biden blundar under klimattoppmötet i Glasgow.

På Twitter har det hela blivit en snackis – somnar presidenten under mötet, eller blundar han bara?

Många väljer att försvara presidenten, och säger att de själva känner igen sig: ”Hans ögon var stängda i några sekunder och hans huvud rörde sig inte. Han somnade knappast”, skriver en användare.

”Jag är 30 och hade haft svårt att hålla mig vaken under den här tråkfesten”, skriver en annan.

”Sleepy Joe”

Joe Biden har tidigare vid flera tillfällen ifrågasatts för om han är i fysiskt skick att leda USA och den tidigare presidenten Donald Trump gav honom öknamnet ”sleepy Joe”, sömnige Joe. Han har också fått ett rykte om sig att vara glömsk och tankspridd.

– Så här är det, de fel jag har gjort, och jag har gjort fel precis som varenda politiker jag känner till, det har aldrig handlat om några väsentliga frågor, sa Joe Biden till talkshowvärden Stephen Colbert under valrörelsen.

Bad om ursäkt

Under klimatmötet har Biden bett om ursäkt för att hans föregångare valde att lämna Parisavtalet.

– Jag borde inte be om ursäkt, men jag ber om ursäkt för det faktum att USA, den förra administrationen, drog sig ur Parisavtalet och därmed satte oss i en svår sits.

ANNONS