Misstänkt för skjutning i Rågsved spelade för ungdomslandslaget

Av: Karl Enn Henricsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Två män skadades svårt vid fredagens skjutning i Rågsved. Sju personer misstänks för inblandning.

En av de misstänkta har spelat fotboll för ungdomslandslaget och har ett förflutet i en svensk storklubb, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Skott från flera vapen avlossades mot en bil i Rågsved i södra Stockholm under fredagskvällen. Då polisen kom till platsen hittades två svårt skadade män i 25-årsåldern.

En kort stund efter dådet greps flera personer misstänkta för inblandning. En av de misstänkta är en ung man som har beskrivits som en stor fotbollstalang. Han har bland annat spelat för ungdomslandslaget och har ett förflutet i en svensk storklubb, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Misstänker hämndmotiv

Bakom fredagens skjutning kan ett hämndmotiv finnas. En av de misstänktas bostäder besköts nyligen, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Efter skjutningen anhölls totalt sju personer. Fem män i åldrarna 18 till 28 år misstänks för mordförsök, och två tonårspojkar misstänks för grovt vapenbrott.

De två pojkarna hade vapen på sig – som misstänks ha använts vid skjutningen – då de greps. De anhållna kopplas till ett kriminellt nätverk i södra Stockholm, enligt uppgifter till Aftonbladet.

På tisdagen släpptes fyra av männen på fri fot. De två pojkarna och fotbollstalangen begärdes häktade. Fotbollstalangen misstänks för medhjälp till mordförsök och grovt vapenbrott.
Men trion släpptes på fri fot av tingsrätten.

1 av 4 | Foto: PONTUS ORRE
Polisen undersökte en bil som fanns innanför avspärrningarna.

PODD Hur stoppar man våldsspiralen?

I nyhetspodden Aftonbladet Daily pratar vi med kriminologen Sven Granath om hur man gör för att stoppa en våldsspiral.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publicerad:

LÄS VIDARE