Här är bästa tipsen för alla hjärtans dag

Av: Aftonbladet

Publicerad:
Uppdaterad:

Årets största kärleksdag lurar runt hörnet! Brinner du för geléhjärtan och röda rosor – eller avfärdar du alla hjärtans dag som ett kommersiellt jippo?

Oavsett: här är de bästa tipsen för att få ut det mesta av 14 februari.

1. Gift dig!

Det här är absolut ingenting för dig som avfärdar alla hjärtans dag. Men för romantikern kommer drop-in-bröllop att anordnas i exempelvis Gnesta, Göteborg, Danderyd och Jönköping. Spontant!

2. Lär dig mer om hjärtat med Anders Hansen

I ett panelsamtal på Nobelprismuseet i Stockholm diskuterar överläkaren Anders Hansen, Elin Ekblom Bak, doktor i medicinsk vetenskap och Kristina Sparreljung, generalsekreteraren för Hjärt-Lungfonden hjärtat klockan 18.00 på alla hjärtans dag den 14 februari.

3. Skänk till välgörenhet

Unna dig att vara givmild. Skänk pengar till en välgörenhetsorganisation, eller ge bort ett gåvointyg. Du kan exempelvis ge bort en get eller ett träd. Eller varför inte donera blod?

4. Gå ut på en romantisk middag

En klassiker!

Uttjatat? Kanske. Romantiskt? Ja!

Boka ett bord på favoritrestaurangen och bjud ut din partner. Det kan (nästan) inte gå fel.

5. Gör en kärleksspellista

Blandbandens tid är förbi, men nog går det att modernisera konceptet. Skapa en ny spellista på valfri musiktjänst och börja skapandet. Det är en konstform i sig att kurera en bra och romantisk spellista – så ta din tid.

6. Laga middag hemma

Slipp trängseln på restaurangen och ta plats vid spisen. Bjud på paradrätten eller laga tillsammans – vad som helst kommer att gå hem.

7. Gå på bio

Dramakomedin ”Emma” har premiär på kärleksdagen. Annars rullar fortfarande succéfilmer som ”1917”, ”Bad boys for life”, ”Jojo Rabbit”, ”Parasit” och ”Unga kvinnor”.

8. Kärleksfest på stan

Kanske anordnas ett alla hjärtans dag-evenenmang i just din stad. I Katrineholm kommer man att fira dagen med en kärleksfest i centrum och i Laholm bjuds det på en ljusmanifestation på Stortorget.

9. Res!

Ta en weekendresa till London, åk till Oslo eller ta tåget till Eskilstuna. Inget resmål är för futtigt när kärleken ska firas.

10. Gör ingenting

Man måste faktiskt inte fira alla hjärtans dag.

Publicerad:

LÄS VIDARE