Carl Philip rattade sin Porsche i Karlskoga i helgen

Prinsen tog med hela familjen till Gelleråsen

Uppdaterad 2020-08-31 | Publicerad 2019-08-19

Motorprinsen är på banan igen.

Åtminstone ett tag.

Kanonloppet i Karlskoga hade kunglig glans i helgen.

Prins Carl Philip, 40, och prinsessan Sofia, 34, tog med sig barnen Alexander, 3, och Gabriel, som fyller två år nästa vecka, till Gelleråsen Arena.

Motorprinsen Carl Philip rattade en knallgul Porsche Carrera, men hade kanske inte turen på sin sida.

– I första loppet fick jag en bil i sidan som gjorde att högerdörren flög av och tvingades bryta. I race två var det kul att komma i mål, säger prins Carl Philip till Karlskoga Tidning.

Ingemar Stenmark på plats

I det andra racet kom han sist. Själv menar han att det handlar om att han är ovan.

– Jag hade okej speed, tyvärr blev det några misstag. Men det var riktigt kul. Jag känner att det inte var i går jag körde racingbil senast. Det känns att det är en färskvara, farten finns där men hanteringen av bilen är så där, säger han till tidningen.

Hertigen av Värmland tycktes trivas gott med att vara tillbaka på sin gamla hemmabana. Och visst fanns tävlingsinstinkten där. En omkörning blev granskad av domarna, men något straff delades aldrig ut.

En tidigare världsmästare dök också upp, Ingemar Stenmark. Men han var bara där som åskådare.

Mellan heaten spanade lillprinsarna Alexander och Gabriel in helikoptrarna med stora ögon. Men någon flygtur blev det inte den här gången, trots att prinsarna glatt klättrade in i en av dem och satte sig till rätta.