Malmöborna får Familje-BB
Foto: Christine Olsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Malmöborna får Familje-BB

Klartecken för Familje-BB på Sus

Publicerad:
Uppdaterad:
Malmöborna får Familje-BB
Foto: Christine Olsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Malmöborna får Familje-BB

NYHETER

I drygt åtta år har det saknats ett familje-BB på Sus i Malmö. Nu har lokalfrågan, som varit det stora hindret, fått en lösning.

– Vi är glada över det här beskedet och har förhoppningar om att kunna öppna före sommaren 2022, säger Pia Teleman, verksamhetschef för kvinnosjukvården.

När Reproduktionsmedicinskt centrum (RMC) – som idag delar byggnad med förlossningen – flyttar till nya lokaler i Västra hamnen, öppnas möjligheten för ett familje-BB i anslutning till förlossningsavdelningen.

– För oss innebär flytten att vi kommer kunna erbjuda invånarna i den södra sjukvårdsregionen bättre tillgänglighet, säger Margareta Kitlinski, sektionschef och överläkare, Reproduktionsmedicinskt centrum i ett pressmeddelande.

Samtidigt innebär flytten att frågan om ett familje-BB i Malmö får en lösning.

– Vi är glada över det här beskedet och har förhoppningar om att kunna öppna före sommaren 2022, säger Pia Teleman, verksamhetschef för kvinnosjukvården. Familje-BB blir en viktig länk i vården efter förlossningen, som ger den nyblivna familjen optimala möjligheter att få en bra start tillsammans. Vi räknar med att åstadkomma en högre amningsfrekvens och färre återinläggningar för akuta besvär.

ANNONS

Storsäljare

Malmö

Köp en deal, spara upp till 90%

Publicerad:

LÄS VIDARE