Klartecken för Familje-BB på Sus

Publicerad 2020-06-08

Malmöborna får Familje-BB

I drygt åtta år har det saknats ett familje-BB på Sus i Malmö. Nu har lokalfrågan, som varit det stora hindret, fått en lösning.

– Vi är glada över det här beskedet och har förhoppningar om att kunna öppna före sommaren 2022, säger Pia Teleman, verksamhetschef för kvinnosjukvården.

När Reproduktionsmedicinskt centrum (RMC) – som idag delar byggnad med förlossningen – flyttar till nya lokaler i Västra hamnen, öppnas möjligheten för ett familje-BB i anslutning till förlossningsavdelningen.

– För oss innebär flytten att vi kommer kunna erbjuda invånarna i den södra sjukvårdsregionen bättre tillgänglighet, säger Margareta Kitlinski, sektionschef och överläkare, Reproduktionsmedicinskt centrum i ett pressmeddelande.

Samtidigt innebär flytten att frågan om ett familje-BB i Malmö får en lösning.

– Vi är glada över det här beskedet och har förhoppningar om att kunna öppna före sommaren 2022, säger Pia Teleman, verksamhetschef för kvinnosjukvården. Familje-BB blir en viktig länk i vården efter förlossningen, som ger den nyblivna familjen optimala möjligheter att få en bra start tillsammans. Vi räknar med att åstadkomma en högre amningsfrekvens och färre återinläggningar för akuta besvär.