GW:s om Toves försvinnande: ”Någonting som fått en olycklig utgång”

Publicerad 2022-10-23

21-åriga Tove har varit försvunnen i över en vecka.

Leif GW Persson menar att fallet sticker ut eftersom två kvinnor sitter häktade – det förbryllar honom.

– Hade det varit en man hade det varit mycket enklare att uttala sig, säger Leif GW Persson, i TV4:s Nyhetsmorgon.

Vad är det som har hänt försvunna 21-åriga Tove?

För en vecka sedan försvann hon efter en utekväll i Vetlanda. Sedan dess har hon inte synts till och stora sökinsatser har gjorts hela veckan.

Mycket är ännu oklart kring vad som har hänt. Aftonbladet har tidigare rapporterat om att Tove och två kvinnor, var på restaurang Nöjet den 15 oktober.

Båda kvinnorna, som är i 20-årsåldern, är nu häktade på sannolika skäl misstänkta för människorov efter Toves försvinnande.

Leif GW Perssons teori är att ett bråk ligger bakom och beskriver det som ett mycket märkligt fall.

– Det har hänt någonting som har fått en olycklig utgång, sedan vad det är är jag inte hundra på men sannolikt har hon utsatts för någon form av brott, säger Leif GW Persson i TV4:s Nyhetsmorgon.

Leif GW Persson.

Teori: Bråk kan ligga bakom

Det som sticker ut är att två tidigare ostraffade kvinnor sitter häktade på sannolika skäl misstänka för människorov. GW är återhållsam med sina teorier om fallet, eftersom han tycker det är svårt att säga nåt. Men han lyfter uppgifterna om att det skulle röra sig om ett bråk.

– Det finns vittnesmål på att det skulle ha skett hemma hos en av dem som nu sitter häktade.

GW får frågan om vad han tror kan ha hänt sedan.

– Hade det varit en man hade det varit mycket enklare att uttala sig. De har börjat bråka förmodligen, om det nu är ett brott bakom, men jag vill inte utesluta att det kan finnas alternativ, säger GW.

GW: Bryter ett mönster

Att Tove håller sig undan frivilligt är ett alternativ som Leif GW Persson inte utesluter.

– Med tanke på de som sitter (häktade) så kan jag för en gångs skull inte utesluta det. Det här är ovanligt, det bryter ett mönster och när mönstret bryts så faller all min statistik som jag brukar ha för att bygga mina slutsatser på. Det här är så ovanliga gärningsmän, säger GW.

Enligt uppgifter till Aftonbladet kommer minst en av de anhållna kvinnorna att genomgå en personutredning. En personutredning genomförs av Kriminalvården och syftar till att bedöma vilken typ av påföljd som skulle vara lämplig om personen skulle dömas för brottet.

Under lördagen sökte Missing People i Vetlandaområdet. Hundratals människor deltog men sökinsatsen gav inga resultat.

På söndagen fortsatte sökningarna i området.

I sökandet efter Tove ska en cykel vara intressant i utredningen och som polisen vill få in mer tips om. Det handlar om en cykel som hittades låst och lutad mot en vägg på en adress i Vetlanda.