Stort internationellt pris till Gula båtarna

Publicerad 2016-05-24

Gula båtarna vann i kväll ett stort internationellt pris vid en gala i London.

Schibsted Sveriges projekt vann i kategorin ”Best awareness campaign”.

– Det här är verkligen ett erkännande, säger Magnus Ringman, projektledare för Gula båtarna och stabschef på Aftonbladet.

I kväll delades de prestigefyllda Global media awards ut på en stor gala i London. Det är INMA (The International News Media Association) som delar ut priserna på världsberömda Victoria and Albert museum.

”Ett tungt pris”

Aftonbladets och Svenska Dagbladets Gula båtarna var nominerade i kategorin ”Best awareness campaign” och för bara några minuter sedan stod det klart att kampanjen vunnit priset.

– INMA är en samarbetsorganisation för världspressen så det är ett mycket tungt pris på det sättet. Sedan är det alltid roligt att någon annan tycker att det vi gjort är bra, säger Magnus Ringman, projektledare för Gula båtarna och stabschef på Aftonbladet.

”1 892 räddade liv”

Han berättar att galan hölls i ett rasande tempo.

– Tacktalet fick jag lägga åt sidan men detta är verkligen ett erkännande.

Gula båtarna är ett projekt som involverar Schibsted Sveriges bolag, bland annat Aftonbladet och Svenska Dagbladet, samt Sjöräddningssällskapet.

– Alla som var på plats här gick upp på scenen, säger Magnus Ringman och fortsätter:

– Det är ett pris som bundit samman Schibsted Sveriges bolag men själva priset är inte det största, utan det är de 1 892 räddade liven. De människor som suttit på båtarna efter att ha räddats från vattnet.

Aftonbladet perspektiv fick andra pris

Vid samma gala knep satsningen Aftonbladet perspektiv i kväll andra platsen i kategorin ”Best use of video”.

AB perspektiv är Aftonbladet TV:s satsning för att reda ut krångliga nyheter. Vad som hänt, vad vi vet och vad vi inte vet, och vad som är åsikter.

Fler Schibstedbolag prisades under galan i London.

Svenska Dagbladet vann i kategorin ”Best New Content or Subsciption” med ”The Pyramid”.

Följ ämnen i artikeln